Film

Wolf of Wall Street

wolf-of-wall-street-poster

Okej för och främst, jag har inget emot nakna kvinnor eller vulgärt språk. Ha det i åtanke.

Häromdagen var jag och såg The Wolf of Wall Street. En tre timmar lång film om Jordan Belfort – en bedragare i världsklass. En bedragare som inte bara gillar pengar och makt utan även kvinnor, sprit och droger. Filmen är baserad på en verklig historia men det kan vara värt att komma ihåg att han som berättade historien, Jordan alltså, är en fantastisk säljare som byggde sin förmögenhet på att sälja historier.

Filmen handlar väl egentligen om Jordan och hans resa från finansvalp till finansvarg men i all ärlighet så domineras den av nakna kvinnor och vulgärt språk. Det finns säkerligen en bra story där under men den går inte riktigt att se. Efter två timmar var jag ganska trött på språket, sexet och alla nakna kvinnor. Effekten liksom poängen var gjord efter cirka 30 minuter av filmen. Filmen hade kunnat vara så bra men med dess tre timmar blev den bara seg.

 

Betyg blir 2 1/2 av 5 stjärnor. Ingen höjdare.