V

Julklapp från V

I julklapp av V fick jag ett par pyjamasbyxor. Jag är en riktig mysperson och älskar älskar älskar mjukisbyxor. Så jag blev väldigt glad!

Men den “stora julklappen” var något ännu större. Jag ska få lära V svenska. Eller han ska lära sig och jag måste hjälpa till. Jag och V är från olika länder. Han är från München Tyskland och jag är från Stockholm Sverige och vi bor i ett tredje land, London Storbritannien. Vs modersmål är tyska och han pratar också engelska. Mitt modersmål är svenska men jag pratar också tyska, engelska, franska, italienska och teckenspråk (jag älskar att prata och då är det bra att kunna många språk). jaja, hur som helst. Jag och V drömmer om en framtid ihop men den är ganska diffus än så länge. Vi älskar London men jag tror inte att vi kommer bo här för alltid, för V kommer alltid de bästa arbetsmöjligheterna finnas i Tyskland och det är möjligt att vi kommer bo där men jag kommer aldrig släppa Stockholm helt. V är öppen för förslag och kan tänka sig att bo typ överallt, förutom Frankrike. Hur som helst. Vi önskar att våra barn blir flerspråkiga. Att de kommer att kunna prata både svenska och tyska, var vi än bor. Att de kommer behärska både sitt modersmål och sitt fadersmål.
Så därför har V bestämt sig för att lära sig svenska. En kärlekshandling om något.

Hittills har han spelat Uno med en fyraåring på svenska så han kan nu siffrorna 1-9 och grön, gul, röd och blå. Och så har han lärt sig säga “gå och klä på dig” med en väldigt norskbrytning av våra norsk/svenska vänner.

 

svenska