Förhållanden,  Känslor

Till dig

Jag vill att du ska veta att jag alltid har älskat dig. Ibland har jag bara fått kämpa lite mer för det men så tror jag det ska vara. Jag älskar dig fortfarande trots att jag inte längre är en del av ditt liv. Jag kämpar hårt för att inte falla lika lågt som dig – för att inte hata, vilja dig något ont eller vara respektlös. För mig är, eller var, det jätte viktigt att vi skiljdes som vänner och med mycket kärlek och omtanke för varandra. Det var viktigt för mig att jag skulle kunna tänka på dig och minnas något fint och betydelsefullt. Istället smutsade du ner allt så att minnena enbart handlar som svek och smärta. Jag kan inte hur mycket jag än försöker se att dessa år betydde något för dig. Jag kan se att jag kämpade helt i onödan. Det värsta av allt är att jag genuint önskar att det aldrig hänt. Du visade klart och tydligt när det ar slut att jag inte var värd något. Inte ens ett främmande hej. Det tycker jag säger mycket om hur du måste ha känt alla dessa år. Det spelar ingen roll när du slutade bry dig. Sju år är sju år och förtjänar lite mer respekt än vad du kunde med att visa även om jag inte förtjänar något i dina ögon.

Jag vill dig inget ont. Tvärtom. Självklart är det ofantligt trist att jag inte kunde göra dig glad eller lycklig men det betyder inte att jag är ledsen nu att du är äntligen är lycklig. Jag är vansinnig för att du behandlar mig så fruktansvärt illa. Jag är förbannad för att du inte kunde kommunicera. Jag är arg för att du redan nu låter någon annan bo hemma hos oss. Jag är besviken på att du inte uppskattar att jag är snäll. Att det enda sättet att nå fram till dig är som ditt ex sa att vara fly förbannad och skälla ut dig. Att vi inte kan vara civiliserad med varandra. Du var min bästa vän, jag var inte ens en bekant till dig.

Vad jag än känner och tycker om dig och ditt beteende så ska du veta att jag älskar dig. Inte för att jag tror det spelar någon som helst roll till dig. Men vet du, det skiter jag i. Du har dödat stora delar av mig med hat och så vill jag aldrig, aldrig någonsin, göra mot dig. Aldrig. Då älskar jag dig hellre för den underbara, fina, omtänksamma manen du kan vara. Det, det är du värd.

Kommentarer inaktiverade för Till dig