Jul,  tankar

Materiella ting äro inget

20131230-012316.jpg

Engla skriver följande in sin blogg “Materiella ting är ju ingenting när vi inte har hälsan och de vi älskar omkring oss. Det är nåt som blir allt tydligare“. Det är inte bara fint utan även sant. Jag upplever att det är något som blir allt tydligare ju äldre man blir. Man hör det så många gånger men det är nog egentligen inte förrän man inte har hälsan eller lyckan som man inser hur sant det är.

I år önskade jag mig inte en enda julklapp. Jag ville ha en frisk familj och mer respekt från honom. Jag fick inget av det. Istället fick jag saker fint inslagna i juligt presentpapper. Och nej, jag fick inget av honom. Vi är tydligen inte vänner trots allt. Jag är tacksam för de ting jag fick men i jämförelse med hälsa och kärlek var det inte mycket att hurra för.

Julafton tillbringade jag ensam. Samma sällskap får jag på nyårsafton. En kväll jag aldrig gillat men som i ensamt tillstånd känns som ren tortyr. Den för ju lite mer väsen av sig än den lågmälda julen,