Förhållanden

Den sista utvägen

20131229-132142.jpg

Okej. Jag känner att jag blivit något missförstådd. Så jag vill gärna reda ut några saker. Eller en sak egentligen. Det här med när och hur man gör slut. Det gick nämligen upp för mig häromdagen att han tror att jag trånar efter honom. Alltså, jag är den första som erkänner att jag är ganska normal – jag har levt med honom i sju år och han är det första och sista jag tänker på och finns konstant i mina tankar. Därmed inte sagt att jag vill vara tillsammans med honom nu efter allt. Inte heller betyder det att jag inte vill. det betyder inte så mycket mer än att han finns i mina tankar. Men (!) och det är ett stort men, jag tycker varken han varit realistisk, rättvis eller ansvarsfull. Så här kommer några saker som jag tycker är viktiga att ha i åtanke när man inte trivs i sitt förhållande.

– Först och främst, förhållanden är bland de svåraste heltidsjobb man kan ha. Att tro att kärlek räcker för att hålla ihop ett förhållande är naivt.
– För mig är en pojkvän en bästa kompis med extra allt. Pirret och spänning är inte något som naturligt år i och år ut finns där. Den elden dör snabbt om man inte håller den vid liv.
– Det kommer finnas stunder då man inte tål sin partner. Det kommer säkerligen finnas stunder då man till och med är kär eller förtjust i någon annan. Då kan man ha tänka på första punkten.
– Trivs man inte så förmedlar man detta antingen genom att prata/skriva eller genom att bidra med en förändring.
– Att göra slut är inte det första man gör när man inte trivs. Det är jävligt långt ner på listan. Det finns många många alternativ innan man tar det slutgiltiga beslutet att göra slut. Kanske att det kan vara värt att nämna som ett “här är vi nu” och sedan sätta ett mål, en slutdestination.
– Man kan se på att göra slut på två sätt, som det modiga valet eller som det fega valet. Jag köper det modiga precis på samma sätt som jag kan förstå att visa tycker självmord är modigt. Själva akten är modig men inte handlingen som helhet. Det är så fegt det kan bli. Gör man slut det första man gör är man inget annat än en rädd liten skit.

Jag vet inte men utav att döma på hans beteende så blir misslyckade förhållande lättare ju fler man haft. Må jag aldrig komma dit.