Jul,  Känslor,  tankar

Nej tack till julen

20131209-095741.jpg

Ser att Alex har det julmysigt. Kul för henne ville jag skriva och menar att låta lika bitter som det verkar. Min förmåga att glädjas eller bry mig om andra är väldigt begränsad just nu.

Jag fullkomligt älskar julen! Det har jag gjort sedan jag var liten. Inte i år. Jag blir illamående av stress på blotta tanken om jul. Jag känner en enorm press som ger mig magkramp inför denna högtid. Den kommer inte bli speciellt glad eller trevlig. Och de enda två sakerna jag önskar mig kan inte köpas för pengar. En frisk pappa och ett reparationskit för förhållanden är det jag vill ha. I den ordningen. Att fira jul med familjen utan han jag älskar känns inte aktuellt. Samtidigt vet jag att det nog är min mormors sista så att stanna hemma för att jag inte orkar med något annat känns som något jag kommer ångra om några år.

Jag tycker vi alla kan skippa julen. Bara denna gång. Det kan vara min tredje önskan.

Kommentarer inaktiverade för Nej tack till julen