Vardagen

Gammal

20131106-233045.jpg

Jag är bara 31 men ibland känner jag mig lika gammal som mina föräldrar. Jag hör ord, förkortningar och ser smileys som jag inte förstår. Häromdagen skulle jag skicka en generad smiley till min pojkvän men det blev en sömnig smiley. Nu vet han i och för sig att jag har noll koll på smileys. Han är nästan 10 år äldre men har ändå bättre koll på dom där små gula gubbarna än mig. Det beror helt enkelt på att han hängde på internet innan mig och än idag hänger där mer än mig. Innan jag träffade honom använde jag aldrig smileys. Än idag är de sällsynt i min skriftliga kommunikation. Jag gillar inte riktigt konceptet, att jag skulle behöva använda gula gubbar för att göra mig förstådd på rätt sätt.

Sedan är det alla dessa förkortningar som dagens kids använder. Ni vet, vgd (som jag alltid läser som en förkortning på varsågod), LOL, YOLO och jag vet inte allt vad det är. När jag frågade vad YOLO betyder fick jag veta att det betyder “you only live once”. När jag sedan undrade hur man använder det så fick jag lära mig att man kan dricka en liter cola och innan säga YOLO eller säga YOLO och hoppa från ett tak. Jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag inte känner mig övertygad om att uttrycket används rätt bland dagens ungdomar.

Sist är det alla dessa nya ord som ploppar upp här och där. Sexting och quoteporn är de två senaste jag lätt mig. Två geniala ord tycker jag. Förmodligen skapade av dagens äldre ungdom. Två ord som jag förstår och får mig att känna hopp om min egen ungdomlighet.