barn,  livet

Abort

Sitter och diskuterar med en vän som fick veta idag att hon är gravid och som inte riktigt vet om det är rätt läge, om det ens finns ett sånt, för henne att få barn.

Jag tycker svaret är självklart, tvekar du det minsta så är du inte redo. Barnet har du för resten av livet. Tvekar du inför det och är så pass tidigt som hon är (runt 5 veckor) så tycker jag att du ska göra abort. Ja faktiskt!

Jag vet att situationen alltid är mer komplex i praktiken än i teorin men då kan man ju faktiskt skala av den så gott det går och göra de teoretisk.

Jag har själv gjort abort. För att det var fel för mig och oss i så många olika aspekter, beslutet var skitjobbigt, det gjorde ont i både kropp och själ och det tog lång tid för mig att komma tillbaka på banan igen. I förhållandet.
Det fanns andra orsaker till det också så klart, mycket mer komplext i verkligheten än i teorin som sagt var.

Men vad svårt det är. Och vad snabbt livet kan ställas på sin kant. Vad de än väljer som kommer det vara ett stort och tufftbeslut. Men som sagt var jag är för abort det finns redan massor av barn som inte är önskade av någon.

Kommentarer inaktiverade för Abort