jobb,  livet,  V

Balans

Jag är nog, tyvärr, en av de sämsta människorna i världen på att leva i balans. Det där supersvenska ordet “lagom” beskriver inte alls mig. Nej jag älskar att ha massor att göra och stressa en del för att sedan dö i soffan hela helgen och knappt komma ur pyjamasen. Mitt liv går alltid, och har alltid gått i 200%. Det kanske är lite dödsångest men det finns så otroligt mycket jag vill göra och som jag kan göra. “Det där vill jag också göra” är nog en av de vanligaste tankarna i mitt huvud. För mig är världen full av möjligheter och spännande platser som jag önskar besöka.

Men idag känner jag att jag verkligen inte har balans i livet. Idag fick jag en ny kollega på jobbet, ett jobb som jag själv är väldigt ny på men ändå blir det jag som ska ta extra mycket ansvar och lära upp den här nya personen. Hon verkar väldigt trevlig, jag gillar henne spontant. Men det är för mycket. Jag känner mig förvirrad. Vet varken ut eller in och absolut inte vad som behöver göras.

alberteinsten,balance,bicycle,life,quotes-a4fcba3800b86b899224543d3d30937d_h

Hemma blir jag trött och grinig och kroppen blir svullen trots att jag knappt hinner äta lunch. Tempot är för högt. Just nu.

Jag vill lägga all min tid med V. Han får mig att må så bra. Det är så lätt. Avslappnat och ändå pirrigt. Vi spenderade gårdagen med att bara vara. Inga krav och inga måsten och ikväll så ska jag bjuda på middag. Just nu jobbar V borta på veckorna men idag fick jag behålla honom. Jag behöver, nej  måste, återfinna balansen. Ett tempo på jobbet och vardagen som jag mår bra av. Inte där huvudet känns tomt efter bara några timmar på jobbet. Eller där all tid i hemmet måste spenderas med att bara vara. För det finns ju så mycket annat roligt i livet än att enbart vara helt slut.

Nej mer balans i livet till mig! Nu får jag kämpa lite.

Kommentarer inaktiverade för Balans