livet,  tankar

Mål!

Jag älskar att sätta upp mål för mig själv och mitt liv. Ofta handlar målen om vardagliga saker som att jag inte ska dega ihop framför tvn när jag kommer hem från jobbet utan ta tag i både tvätt och städning. Men det handlar också om min hälsa, resor och ja precis vad som helst.

En god vän till mig är väldigt överviktig och så klart stilla sittande. Hon klarar inte av mål. Jag föreslår ofta för henne att hon ska sätta mål i sin vardag för att må bättre och bli effektivare. Men hon tycker mål är en negativ press.

Mål är inget negativt, det är DU som sätter målen och därför är det DU som bestämmer villkoren för hur, när och var målet ska uppfyllas. DU är den enda domaren om hur vida målet är gjort eller inte, självklart är det konkret med tex städning men om villkoret för målet ändrad tex att du har blivit sjuk eller fått oväntat besök så kanske också målet ändras.

Visst finns det en del press i mål, det är meningen, målen ska ta dig framåt. Det är de du ska sikta på för att få det bättre. Men det är alltid du som väljer hur mycket press ett mål ska innehålla. Att storstäda hemmet kan ju vara ett mål som du ger en timme, på lördag mellan 13-14 ska jag storstäda och då blir det stressigt eller så kan du ha som mål att storstäda den här veckan och ta lite varje dag helt plötsligt blir stressen mindre.

Nu är det höst och jag sätter upp nya mål för livet. De ser ut så här:

Springa 5 km på 30 min
Äta mindre socker
Storhandla och planera middagar
Spendera tid med V
Inte fastna framför tvn efter jobbet utan vara mer kreativ
Så upp för mig själv på jobbet, blir det för jobbigt säga upp mig

Innan jul kommer jag göra en utvärdering och se vad jag har uppnått och vad jag behöver jobba mer på, men också vilka av målen som inte passade mig. Som jag faktiskt inte vill fullfölja.

20130805-091602.jpg

Kommentarer inaktiverade för Mål!