barn

Barnvärlden

Alltså det som avskräcker mig när det kommer till barn är inte skrikandet, sömnbristen, stöket eller bajsblöjorna. Utan det är fokuset. Allt ljus blir på barnet. Från det att man plusar på Stickan till det att barnen får barn själv så får man aldrig göra som man vill.

Självklart förstår jag att man måste se till barnets behov och bästa men det finns så mycket som inte är för barnets bästa som ändå “måste” ändras. Ta det här med musik, från att ha på radion eller en skiva som man gillar så måste man nu lyssna på barnsånger dygnet runt. Spelar detta någon roll för barnet? Nej.

Kan inte barnet få springa runt själv. Följa med sina föräldrar i den “riktiga världen” istället för “barn världen” som så många skapar. Hem behöver inte barnsäkras in i minsta detalj, alla rum behöver inte innehålla leksaker och barn behöver inte få göra allt de vill. Nej det är de vuxna som bestämmer och sätter gränser. Och hur hårt det än är så gäller inte samma regler för barn och vuxna.

20130713-130148.jpg

Kommentarer inaktiverade för Barnvärlden