Sjukdomar

Tusen nålar. I huvudet.

Migrän. Denna vidriga, vidriga åkomma. Jag fick mitt första anfall när jag var väldigt ung och fortfarande gick på lågstadiet. Jag var ute och lekte och fick ont i huvudet, så ont att jag började må illa. Då åkte vi till akuten. Väntetiden var lång, ljuset var som knivar högg i ögonen och huvudet. Till slut fick jag komma in. Jag fick ligga i ett kallt mörkt rum och det blev genast bättre. Det gjorde så ont och jag grät vilket gjorde det värre. Min stackars mamma kände sig hjälplös men bara att hon var där hjälpte. Hon har funnits där ofta under mina migränanfall. Sett till så det är mörkt, kallt och gett mig en blöt trasa att ha på pannan. Nuförtiden är det min sambo som lärt sig se signaler och som vet vad jag behöver.
Det här året har jag haft migrän ofta. Och nej, det spelar ingen roll hur ofta du har det för det gör lika ont. Men det var säkert tre år då jag inte fick ett enda anfall. Knepigt det där. Jag försöker att inte ta så mycket piller för mardrömmen är ju att om 20 år få ett hemskt migränanfall och vara immun mot all medicin. Ibland kan man sova bort. Det blir nog svårt denna gång men jag testar.

Ps. Ja, sex hjälper ibland även om det är smärtsamt. Så det är väl orgasmen och inte sexet som hjälper.

20130611-221054.jpg