Girlytalk

Varför grattar inte du mig på morsdag?

Någon dag blir man förälder till sina föräldrar. I Sverige handlar det kanske mest om det praktiska. Betala räkningar. För omvårdnaden gör ju generellt någon annan.

Jag blev mamma när jag var 10 år. Jag fick två syskon till och det där som andra mammor gjorde det tilldelades mitt ansvar. Tvätta. Städa. Handla. Och lite senare: skynda från skolan för att hämta från förskolan. Säga nej till kompisar för att laga middag och lämna på träning.

Min relation till min mamma är komplex. Igår var det morsdag i Sverige och jag vet inte hur jag ska gratta henne. Jag skickade ett sms. Skrev att vi kan fira när vi ses till helgen. Hon svarade tack.

På kvällen fick jag veta att hon köpt en nyckelring till en vän (i min ålder där hon har någon form av mormorsroll) med texten ”bästa mamman”.

Min och mammas relation är verkligen hårt prövad av corona. Hon lider ju av psykisk ohälsa som blivit sämre av corona-pandemin. Jag har tröstat henne, peppar henne, hjälpt henne och bråkat med henne. Så som man gör med sina tonårsbarn.

Jag är ju mamma åt dig, mamma! Så varför grattar du inte mig på morsdag?!

+2

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.