vardag

Bilder från livet

Jag fick en hel låda med 90-tals (?) godis från min bästis med ett kort. Grät för att kortet var så fint.
Jag prioriterar att läsa. Andas. Mysa. Stimuleras. Jag gillar det verkligen och det gör mycket gott för mitt mående.
Den här blomman är deppig, vad ska jag göra? Den växer lixom bara på höjden?
Lågt blodsocker fick rådas bot på med den hör sockerchocken.
Gjorde nästan en liter maränger. Är inte så förtjust i maränger men hade äggvita över. De slinker nog ned med glass.
Min svärmor gör världens godaste kakor, heter de något speciellt vet jag inte det. Som en minipaj. Det är svartvinbär i och grädde på toppen!

0

4 kommentarer

 • Lisa

  Monsteror växer som långa rankor, grenar sig sällan/aldrig. Du kan klippa ner den till sticklingar och plantera ihop, för en fyllig växt tycker jag man behöver 3-5 rankor i samma kruka. Bladen blir större och flikigare om den får mer ljus (men inte för mycket direkt sol, då blir den bränd).

  • alex

   Tack! Hur klipper jag den till sticklingar?
   Den är från Ikea så den behöver kanske byggas ihop lite 😜

 • Lisa

  Klipp av stammen mellan två blad, se till att du får med ett luftrotsämne. Du kan klippa flera på en gång. Sen rotar jag i vatten, det kan ta rätt länge innan rötterna kommer igång. Sen tjoff ner i jord! Monstera är jättepoppis så det finns massor av youtube videos om du vill se hur någon gör. Kom ihåg att det är en klättrande växt så den kommer vilja ha nåt att klättra på, blompinnar eller mossstock eller så. Lycka till!

  • alex

   Ja men en blompinne har jag fått dit i alla fall. Ska kolla youtube och klippa i nästa vecka. Spännande! Och tack för dina råd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.