Böcker

Boktips: midnattsbiblioteket – Matt Haig

Det är tio år sedan i år jag gick igenom mitt livs värsta kris. Bland annat så skilde jag mig från min man. Ibland, speciellt i början, funderar jag på hur det hade varit om vi inte skilt oss. Vilka barn hade vi haft? Hade vi blivit lycklig igen? Had vi bott där eller där? Det är en sån där tankelek jag kan hålla på med ibland. Om jag inte hade gått på pub med några kunder den där kvällen hade jag aldrig träffat Volker. Vad hade jag gjort då? Vem hade jag varit? Var hade jag bott? Det är de små besluten och tillfälligheterna som gör livet. Och det är vad den här boken handlar om.

Bildkälla

En deprimerad kvinna som låtit en massa chanser i livet flyta förbi henne bestämmer sig för att ta livet av sig. När hon svävar mellan liv och död hamnar hon i ett bibliotek där hon kan utforska hur livet hade blivit om hon valt annorlunda lite då och då.

Njae… en lättsam bok absolut. Det finns inget djup men jag får heller inget engagemang för huvudpersonen. Hon känns mest otacksam och aldrig nöjd. Men en bok som verkligen får mig att landa i att nuet är ju himla bra. Alla om och men är svåra. Och ja… men en bok för semestern kanske? En dag på stranden eller på tåget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.