Funderingar

Det här är jag:

Listan tog jag från en av få bloggar jag läser. Vem är jag i olika kontexter.

Min personlighet som vän:

Jag är ofta den som fixar och grejar och drar ihop saker. I perioder har jag fått dra så mycket att det blivit jobbigt men nu har jag nog vänner så att vi drar lite mer lika mycket. Jag älskar att prata och fundera tillsammans. Bearbeta och hjälpas åt. Och ibland gnälla. Men lyssnar så klart lik gärna. Tycker om det intima i att bo ihop och dela hela vardagen. Om ingenting händer är jag nog också den vännen som tröttnar. Om vännen alltid tackar nej, aldrig kommer med förslag eller ältar samma sak utan att prova något nytt. Fast här pratar vi om intervall av oförändrat beteende i flera månader, kanske till och med år.

Min personlighet som mamma:

Jag är snäll, men bestämd. Jag vill att vi ska kunna prata om allt och svarar på alla Nils frågor. Jag vill uppmuntra hans nyfikenhet och kreativitet. Jag är inget fan av att leka med bilar men älskar att läsa böcker, pyssla och att vara ute på äventyr med matsäck. Blir helt galen av trots och fejkade-tårar. Tucker det är bättre att vi pratar om det även om jag inser det orimlig i att en tvååring ska kunna sätta ord på sina känslor.

Min personlighet som fru:

I förhållanden vill jag ha trygghet, vanlighet och rutiner. Min man är min trygghet och ett ställe dit jag alltid vill kunna återvända. Därför är jag undvikande för konflikter och skulle aldrig riskera den tryggheten för något annat. Jag är fortfarande den påhittiga och pådrivande som vill göra saker utanför hemmet, upptäcka! Prova nya maträtter och se något nytt. Jag är motorn och även om det är tungt så behöver jag en broms.

Min personlighet på helgen:

Jag älskar att ta det lugnt på morgonen. Äter gärna frukost och dricker kaffe framför tvn, ibland barnprogram och ibland Nyhetsmorgon. Extra lyxigt är det med vinterstudion eller kanske ett spännande avsnitt av en serie vi är fast i. Sen vill jag ha full fart. Gärna en utflykt. Gärna något att göra. Äta lunch ute, falukorv is the shit! Och sedan landa hemma på kvällen. Känna att kroppen har jobbat, ta en dusch och kanske göra en ansiktsmask. Hatar att göra tråkiga saker på helgen som att jobba över, tvätta eller städa. Laga mat tycker jag dock är helt okej och att äta med vänner, drömmigt!

Min personlighet i köket:

Senaste åren har jag tappat bort mig i köket. Jag älskar vitlök och kryddig mat men Nils äter inte sånt och V är inte heller jätteförtjust. Det känns som om jag mest lagar barnmat och serverar den med ketchup. Jag saknar att laga mat länge och sedan njuta av att äta den. Får försöka hitta tillbaka dit helt enkelt.

Min personlighet på resa:

Jag har superkoll på läget. Var vi ska, vad vi har med, vad vi behöver fixa och hur vi fixar det. Jag älskar att läsa på inför en resa och drömma mig dit. Jag kan göra scheman och har koll på kartan. Sedan är jag också den personen som absolut inte vill stressa. Vill sticka in näsan i småbutiker och sitta med eb kopp kaffe och läsa en bok. Jag vill stanna extra länge i solen och riktigt njuta av vad platsen har att erbjuda.

Min personlighet på jobbet:

Jag är en görare. Jag utför, fixar och tar på mig. Är ganska effektiv och blir irriterad på att andra inte jobbar lika snabbt. Jag jobbar gärna ensam för att andra är långsammare men är också generös med tid, material och idéer. Hittar jag personer jag trivs med håller jag hårt i dem. Jag är prestigelös och kan alltid be om ursäkt om något blir tokigt, det är jag inte alltid på andra plan i livet.

+1

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.