Barn & gravid

Tjej eller kille? Den stora listan

Ja men vad säger myterna? Kommer vi att få en pojke eller flicka? Nu ska vi se!

1. Söt- eller saltsug

Sötsug betyder flicka, salt betyder pojke. Jag har ätit betydligt mer choklad typ Marabous än någonsin tidigare i mitt liv. Det måste ju betyda flicka.

2. Hjärtljud

Över 140 betyder flicka och under pojke. Den här krabaten har alltid legat högt. Även jämfört med Nils. Alltså flicka.

3. Finnar

Om man har finnar eller problem med hyn så är det en flicka som ”stjäl mammas skönhet”. Ja men det här har vi ju avhandlat, klockrent en flicka.

4. Illamående

Illamående under den första trimestern ska betyda flicka. Jag mådde illa och har kräkts hela graviditeten men mådde ju ännu mer illa med Nils. Måste ju innebära att det är en pojke nu då.

5. Konstiga matnojor

Konstiga idéer kring mat ska vara ett tecken på att det är en pojke. Jag har ätit väldigt homogent massor av lax och fet mat. Men inget konstigt vad jag tycker. Flicka.

6. Magens form

Om magens syns framifrån som en boll är det en pojke men är den mer bred är det en flicka. Min mage syns mest i profil och absolut inte bakifrån. En pojke.

7. Magens höjd

Är magen högt upp mot revbenen är det en flicka och lägre med en pojke. Den här ungen har legat mot mina revben sen den tillverkades typ och verkar aldrig sjunka. En flicka.

8. Hormonrand

Jag hade ingen hormonrand med Nils och har det inte nu heller, så den här känns inte alls aktuell för mig. Varför har jag inte fått det?

9. Smidighet

Smidiga mödrar väntar en flicka och klumpiga väntar en pojke. Har inte direkt känt mig klumpig men väldigt orolig pga ont k bäcken och sammandragningar. Pojke.

10. Humör

Mycket humörsvängningar betyder flicka medan lugnare mödrar får en pojke. Med Nils var jag asförbannad hela tiden den här gången har jag varit mer upp och med, orolig med drömmar och ledsen. Känslosam. Flicka.

11. Benen

Tjocka och svullna ben betyder pojke, oförändrade betyder flicka. Inga förändringar i benen förutom att mina muskler förvandlats till fett. Så kan det gå när man inte tränar. Flicka.

12. Sovläge

Om man föredrar att sova på vänster sida är det en pojke och höger en flicka då. Det bästa för mitt illamående är att sova på vänster sida men jag vill helst sova på höger. Flicka igen.

13. Halsbränna

Mycket halsbränna så är det en pojke och lite en flicka. Här är det svårt att skilja på illamående och halsbränna tycker jag. Men skulle säga lite halsbränna. Flicka.

Det verkar inte råda några tvivel om att det är en flicka i magen. Tänk! Om några dagar vet vi!

Härifrån har jag tagit listan. Orkade inte med hela dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.