Jobb,  studier

Mardrömskollegan

Jag pluggar nu. Eller ja… det är inte så himla roligt som jag hoppats på men det håller min hjärna sysselsatt vilket är viktigt för min mentala hälsa. V sitter på övervåningen och jobbat med sitt och jag sitter nere och pillar på med lite jobb, pyssel och en hel del tv-tittande.

Under pandemin har även arbetet blivit tydligt för mig. Eller vad som är viktigt med mitt arbete. Det är viktigt för mig att få tänka och fundera, klura och i någon mån vara kreativ (tex konstruera prov eller texter). Men det viktigaste är det sociala. Att få prata med folk. Det är superviktigt för mig.

Så med det sagt så är jag en ganska jobbig kollega. Jag lever om här nere. Jag behöver gå upp några gånger till V och berätta livsviktiga saker om något jag läst eller att jag är trött eller om något på nyheterna. Det underlättar om jag pratar i telefon på dagen. Någon stund för att få det sociala tillgodosett i alla fall. Jag gillar att äta lunch framför tvn. Och vill görna se något roligt tillsammans med V.

På min plussida är att jag sover middag någon timme varje dag. Lagar gott fika. Tvättat och sånt. Och att det är lätt att stänga ute mig med hjälp av noice-cancelling-headphones.

För en trevligare kollega jobba med henne. Hur är du som hemma-jobbs-kollega.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.