Funderingar

Att fylla år och vara fylld med tacksamhet

För en vecka sen fyllde jag år, 36. Min födelsedag har varit en blandning av väldigt mycket ångest och besvikelse. För tio år sedan jag gick jag jättemycket i terapi och bearbetade bland annat min åldersångest och dödsångest. Idag tänker jag helt annorlunda kring att bli äldre och det är en sådan enorm lättnad.

Jag har också ofta blivit besviken för att den eller hen inte grattade mig. Eller för att jag behöver fixa mitt eget firande. Jag vill bli lite bortskämd. Och jag tycker inte jag har orimliga krav.

Min36-årsdag var perfekt! Jag blev ”väckt” med ljus och paket på sängen. Airpods och av Nils fick jag lite olika grejer som han gjort och hittat. Han fick gå flera gånger för att få med allt.

Sedan var det jobb hela dagen men lyckades gå tidigare. När jag kom hem stod en lasagne i ugnen och jag satte igång med tårtan som V handlat för. Farmor och farfar hade hand om Nils. Sen kom de instormade medan jag pratade med min syster. Med blommor och ett presentkort på natt på hotell och restaurang när världen tillåter. Nils hjälpte mig entusiastiskt att öppna eftersom att han var ”paketexpert”. Nils hade också ritat teckningar och gjort kort på föris som jag fick.

Middag med svärfamilj och tårta. Sedan tog Nils tag i saken och vi lekte en lek från förskolan. Typ kull.

Vid läggning hade vi en riktigt kärleksfull stund. Nils kunde omöjligt somna ”efter en så fantastisk dag” som han sa och jag låg där fylld av kärlek och tacksamhet över min familj, mitt liv, den jag är idag och var jag är. Min fina fina fyraåring som är så generös och engagerad. Som älskar att ge både materiella saker och kärlek.

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna må bra på en födelsedag. Jag hade förlikat mig med att födelsedagar och att bli äldre skulle vara något som innebar ångest och besvikelse. Jag är så glad för timmarna i terapi men också för att jag varit tydlig med vad jag vill ha. Ljuvligt att få lämna en födelsedag och känna tacksamhet och lycka.

0

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.