Böcker

Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts – Mhairi McFarlane

En av mina absoluta favoriter har släppt en ny bok! Den här handlar om Laurie som blir brutalt dumpad och som hämnd (för att göra exet avundsjukt) låtsas-dejtar kontorets slampa. Ja så är hela plotten. Ni förstår ju säkert redan här hur det kommer sluta och ja, precis så är det.

Jag gillar verkligen båda huvudpersonerna. Laurie är svart vilket jag (som vit) tyckte problematiserades på ett bra sätt, typ att om du är svart och kvinna måste du jobba mycket hårdare än män och ett inslag om hennes hår som hon haft komplex för. Jag gillar också att Laurie förutom att hon är svart knappt beskriva rent fysiskt. Jag vet inte om hon har minimal midja, långa ben och gigantiska bröst. Hon är svart och vacker. Resten får jag föreställa mig. Däremot beskrivs hennes egenskaper mer.

Även kontorets slampa Jamie gillar jag. I böcker gillar jag den typen av män. I verkligheten har jag både gift och skilt mig med en slampa (hehe). Jag tycker också om deras käftande. Även om det inte är något extra ordinärt som i de tidigare böckerna.

Storyn är däremot ganska flat. Jag saknar humorn. Det tokiga och missförstående. Eller den där knäppa bästisen som får mig att skratta. Men jag älskar berättelser om starka kvinnor med vänskap i fokus. Jag gillar också att det är betydligt fler kvinnor än män i boken.

Andra böcker av McFarlane jag läst:

You had me at hello

Finns det en finns det flera

Från och med du

Det är inte jag det är du

0

2 kommentarer

 • Winta

  Passar perfekt som semesterbok. Kanske kan låna den av dig.
  Ps. Vi var på Königsplats idag efter solnedgång. Så mysigt att åka karuseller när det är mörkt.

  • alex

   Ja självklart!

   Åh jag såg det på insta. Såg helt magiskt ut. Ska försöka orka mig på det. Hade en bra dag idag 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.