Barn & gravid

Nu är jag gravid på riktigt

Igår var jag hos min barnmorska så nu känner jag mig gravid på riktigt. Som om vården lixom har godkänt mig.

Alltså jag älskar min barnmorska (och hennes man som är vår barnläkare). Hon pratade om hur dåligt jag mådde sist och hur mycket bättre jag mår nu. Vi pratade också om min vikt och hon flyttade fokus till mina värden på blodtryck, sköldkörtel och sånt som alltid sett bra ut. Påminde mig om att även under den extrema belastning som min förra graviditet var så var min kropp stark. Det var en väldigt skön påminnelse.

Så pratade vi om min förlossning. Att den borde gå snabbt och bra även nästa gång. Min beräknade förlossningsdag är 16 februari men hon trodde att barnet kommer i januari. Hon är så härligt spontan och hade verkligen läst på min journal. Eller så var jag bara så jäkla dålig sist att jag inte kunde glömmas bort…

Min barnmorska får mig verkligen att känna mig supertrygg. Lixom omhuldad och jag vill gå dit hela tiden.

Och Winta, hon dubbelkollade typ 8 gånger hur långt gången jag var och sa ungefär 10 gånger ”ja du har ju hunnit ta dig igenom det värsta redan”.

Tack för era kommentarer. Det är härligt med pepp men också att veta att jag inte är ensam med mina känslor och symtom.

1+

5 kommentarer

 • Lisa

  Vad skönt att höra att du har en bra barnmorska som fattar och som du gillar, det är ju verkligen guld värt. Och skönt att höra att det inte är riktigt lika illa som förra gången för dig, även om det såklart är skitjobbigt ändå. Speciellt när du har Nils att fokusera på så du inte bara kan pausa allt.

  I efterhand tror jag att min hemska graviditet i kombo med en jobbig förlossning gav mig PTSD light om man kan säga så. Det var jättejobbigt att tänka och prata om. Nu känns det dock bra igen, även om känslor kan bubbla om ibland igen (framförallt om någon klämkäckt säger ”bara man håller sig aktiv o tränar under graviditeten så mår man bra” eller ”cravings är bara en undanflykt för att få äta vad man vill o förfall” etc).

  Hoppas det fortsätter i rätt riktning!

  • alex

   När jag var gravid med Nils så var det ingen som trodde på hur dåligt jag mådde förrän jag blev inlagd. Det var ingen som såg hur jag kämpade eller som förstod hur jag mådde och det är absolut en sorg för mig. (Obs! Min barnmorska och vården gjorde absolut det men typ vänner och familj).
   Jag tror absolut att en hemsk graviditet och/eller förlossning kan ge PTSD eller liknande. Det är fruktansvärda situationer där du är helt ensam.
   En graviditet och en förlossning är något kvinnor ”bara ska stå ut med”. Vi ska ridderligt bara lida i tysthet. Det är slut med det! Vi ska prata högt!

 • Winta

  Haha, 2/3 inne på graviditeten och utan Mutterpass.
  Men skönt att du har en bra Frauenarzt. Vet du var du vill föda?

  • alex

   Nä! Var födde du?

   Glömde också mitt mutterpass överallt, att ta med det. Finns det något liknande i Sverige? Nä?

   • Winta

    Jag födde i Maistrasse båda gångerna! Helt olika förlossningar. Helt nöjd med båda! Kan verkligen rekommendera Maistrasse!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.