Funderingar,  vardag

Besök hit och dit

Med min exman skrev vi på papper för vårt företag eller stiftelse eller vad tusan det nu är. Vi hade sedan tidigare bestämt oss för att anställa en person som sköter företaget åt oss, tiden finns inte riktigt för oss just nu. Vår första tanken var att ta exmannens syskonbarn men nu har vi istället kontaktat en organisation som ska hjälpa oss att anställa en person från ett socioekonomiskt utsatt område. Det är där vi verkar och vill verka så det känns fint om någon med verklig insikt i problematiken kan ta ”oss” till nästa nivå.

Sedan kom två vuxna och en tvååring. Tvååringen saknar språk och skrek mest hela tiden. Ska jag vara ärlig så tycker jag att de är ganska värdelösa föräldrar. Generellt. (Det tycker jag faktiskt inte så ofta). Men de har ingen aning om vad barnet försöker kommunicera, vill eller behöver. Både jag och V går sönder lite när vi umgås för den bristande anknytningen och den här gången även Nils.

Sedan kom en familj med två vuxna och två barn fyra och två år. Nils hade så kul. Så klart konflikter också. Men harmoni. Vi vuxna satt uppe de två kvällarna de var här och pratade. Svenska. Om allt. Högt och lågt. Fotboll, corona, familjemedlemmar man inte har kontakt med och önskningar inför framtiden. Gu vad jag har saknat bästa vänner. Att umgås. Hänga. Bara vara. Ljuvligt!

Kom på att det finns medicin mot illamåendet. Tog en dag och tyckte det dämpade känslorna och gav mig mycket energi. Idag funkar det sämre men att få ha en dag med energi var underbart!

0

2 kommentarer

 • Winta

  Vilken fin bild! Har ni hunnit se Königsplatz? Säg gärna till om ni gör det, bor precis där.

  Jobbigt med en två-åring som är sen i tal. Minns hur det var för min pojke att vilja kommunicera men inte kunna och sen bli frustrerad!

  • alex

   Gör ni!? Där är vi då och då. Så vackert där!
   Ja det är inte lätt med språket. Extra svårt när det är fler språk än ett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.