Girlytalk

Tankar från tåg om tvåsamhet

En av min vänner, eller kanske fd vänner numera bekant la ut en sån där ”best nine 2019” på Instagram i samband med nyårsafton. Det var sex bilder på hennes ettåriga barn och tre bilder på henne och hennes man. Kanske så som de flestas ”best nine” ser ut? Det jag reagerade på var texten hon skrev.

Ni gillade mitt barn och tvåsamhet. Det gör jag med!

Det lixom skavde någonstans. Gjorde mig ledsen. För i en tvåsamhet då är ju jag utanför. Alltså det är ju bara två personer som är med i en tvåsamhet. Alla andra är utanför. Det är så sorgligt tycker jag. Jag är väldigt bestämd på att inte leva mitt liv i en tvåsamhet. Att någon är utanför är ju så klart min tolkning. Det finns ju massa olika sätt att leva i en tvåsamhet och iom att jag är gift och lever med V så delar vi också en tvåsamhet.

Jag ska ju också erkänna att vi, min vän och jag, glidigt ifrån varandra sedan hennes barn föddes. Vi tänker ganska olika om saker men framförallt är det tydligt att hon inte vill prata om saker. Om djupa saker eller veta något om mitt liv. Så visst gör det extra ont när hon menar en tvåsamhet som utesluter mig.

Jag insåg tidigt i livet att det är omöjligt att lägga alla sina behov på en person. Nog för att det är något lite extra med ens partner men jag reser utan honom, jag pratar med vänner, jag sover med andra (inte sex). Det bästa som finns är ju att hänga med andra familjer där man bara är. Inget mer komplext än så. Där man delar med sig av livet, det svåra och det lätta, bär varandras sorger och firar det roliga.

Min typ av liv kräver kanske mer? Jag behöver ju hålla en god relation till fler än en person. Behöver vårda relationer både på distans med telefon och sms men också med att fysiskt träffa folk. Det är ju energikrävande. Men också så otroligt givande.

Hennes inlägg fick mig verkligen att fundera. Att söka efter vad det var som skavde. Och inse eller fördjupas i min filosofi att det inte är en tvåsamhet jag vill leva.

Det blev också väldigt tydligt för mig att vi inte går in i det nya decenniumet tillsammans. Får väl se var vi står när det avslutas…

0

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.