Girlytalk

Serietips: the case Against Adnan Sayed

Podden serial har följt med mig. Jag har lyssnat på säsong 1 flera gånger och jag fascineras av historien. Tragiken på så många plan. Måste nog snart börja lyssna på den igen.

Nu finns den också som serie.

(Bildkälla: IMDb)

Det är inte jättemycket nytt som framkommer kanske. Iaf inte i de första avsnitten. Men det är lite kul att se alla som pratat i podden. Få en bild på området och personerna.

Jag tycker att historien är spännande och visar på hur det kan funka i USA. Rasism. Utsatthet. Dubbel kulturellidentitet. Rättssystemet. Jag tycker det är en spännande historia. Se den så kan vi diskutera! Finns på HBO.

0

2 kommentarer

  • Ulrika

    väldigt svag för Serial, trots att jag annars inte tar del av så mycket true crime-grejer. tror det är just att berättandet är så skickligt gjort som gör det för mig. det är en berättelse med många fascinerande dimensioner precis som du säger, men tkr att podden just hittade sättet att göra det på som gjorde berättelsen rättvisa. (jaaa jag är nördig kring bra berättande men blir alltid så imponerad när någon gör det snyggt). hoppas teveserien kan göra det hela rättvisa!

    • alex

      Jag är inte heller något fan av true crime. Håller med om att berättandet och ”berättarrösten” är så behaglig, det är nämligen också viktigt för mig. Jag tycker att serien var uppbyggd väldigt likt men med bilder också. Den är ju lite nyare så jag fick en inblick i överklagandet och hur de tänker där. Spännande och lite mer politiskt då också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.