Girlytalk

Något som saknas i svensk kultur

Samhällsanda eller ett engagemang för området man bor i eller går i skola i eller så, det är så fint. Och något som helt saknas i Sverige. Eller har jag fel?

Vi hade städdagar ibland på skolan och ibland på gatan där jag bodde. Och majbrasan var lixom ganska lokal och hade varken lotter eller försäljning av glass. Det var ett sätt att se sina grannar. Det känns som om det helt har försvunnit i Sverige.

Att ge till välgörenhet tror jag de flesta gör men då till stötte organisationer som hjälper stort. Men ger ni till organisationer som hjälper smått och nära?

Vi (mitt och min exmans företag) fyllde 100 påskägg. Med leksaker. Pennorna var nyköpta. Såpbubblorna sponsrade. Porslinsservisen som ligger i botten köpt på utförsäljning och bilarna har samlats in via second hand. Inget lätt jobb och alla ägg var ju så klart fyllda med lite olika saker. På toppen av leksaksberget, ja det finns barn idag som saknar leksaker. Det är sällan jag tänker på det för att jag lever i ett sånt överflöd. Men på toppen av leksaksberget la vi ett årskort för familjen på Skansen. Vi hoppas att familjerna kan ta med sig matsäck och gå på Skansen på loven. Hur många gånger som helst under ett år. För att det inte är så roligt att “bara vara hemma” som barn och troligen inte roligt som förälder att neka hela tiden. Skansen är stort och det finns mycket att upptäcka och leka med.

Äggen har distribuerats via en annan mindre organisation i Sthlm och har först och främst gått till ensamstående utlandsfödda föräldrar.

0

2 kommentarer

  • Happy

    Något anateman tappar bort på vägen sen min uppväxt är ”Håll Sverige rent”, dvs att man inte slänger sitt skräp överallt utan i papperskorgar. Det skitiga och nedskräpade Sverige som jag ser idag gör ont i hjärtat, var är vi på väg?

    • alex

      Ja den kommer jag också ihåg. Kanske var i samarbete med dem vi städade skolan. Vet att lågstadiet städar ute i den norrländska staden vi brukar vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.