Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Skillnaden på stad och stad

München är ju hemma. Ja men jag hittar där, vet hur man köper biljetter till kollektivtrafiken, kan nog de flesta av de sociala koderna och så bor jag ju där med min familj. Men Stockholm och Sundbyberg. De städerna känner jag. Jag ser när något är nytt. Jag märker att blommorna blommor på samma sätt som i fjol men på ett annat sätt än när jag var gravid.

Det är skiftningar jag inte ser i München. Jag ser inte att interflora har stängt på Sturegatan. Att en affärslokal gapar tom går mig obemärkt förbi. Jag stör mig inte på att en station bytt namn på tunnelbanan eller reagerar på att de planterar röda tulpaner i rabatten i år, vad hände med fjolårets påskliljor!?

Stockholm och Sundbyberg lever för mig. Som en vän eller en bekant medan München är en stad. Nog levande i sig själv och hemma, men inte en vän jag känner.

2 kommentarer

  1. Vilken fin reflektion över hur du känner för städer <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑