Girlytalk

Gotland: Visby och medeltidsmarknad

Vår första dag på Gotland bestämde vi oss för att hålla oss i Visby. Jag hade problem med mitt blodsocker hela dagen så jag var konstant sur. Bestämde mig dock för att göra en sån där reseguide där bloggaren får det att låta som att allt är helt fantastiskt och supergulligt. Tyvärr är inte mitt liv så fantastiskt men ett försök i alla fall:

Vi bodde 1 km från Visby och promenerade in till stan. Eftersom att vi har ett barn som aldrig sover länge bar det helt dött när vi var framme i Visby. Det gillade jag.

Almedalen var också öde.

Här var en superstor glassbar med 300 sorters glass. Vi köpte ingen glass idag men kaffe som var mycket gott.

De hade bland annat glass som smakar coca cola och redbull. Spännande…

på turistinformationen tog jag massa kartor och broschyrer som vi gick igenom över kaffet.

Så vandrade vi upp i stan igen.

Creperie och logi som var sååå himla barnvänligt och trevligt. Jag försöker förbereda Nils på pannkakan han skulle få och ritade hallonsylt. Nils kontrade med att rita hamburgare och pommes frites.

Det var galet mycket mat i alla fall! Klarade mig på halva.

Utanför fönstret tågade riddare, gycklare, handelsmän och vanligt folk förbi. Spännande tyckte vi.

vid dem vackra botaniska trädgården låg meddltidsmarknaden. Jag hade förväntansfull små stånd med hantverk, men detta var samma skit överallt. Får-grejer och leksakssvärd. Kändes helt ogenuint och kommersiellt.

Sedan gick vi hem och jag vilade och åt middag. Mitt blodsocker började stabilisera sig och så också mitt humör så vi drog ill invigningen av medeltidsveckan. Som vi blivit rekommenderade.

vi hade med oss picnic och satt bland massa folk. Och så gick vi hem. Invigningen var i mina ögon en katastrof. Vi såg inget och många med oss för att platsen var inte gjord för varken uppträdanden eller så mycket folk. Och själva invigningen kändes oprofsig och helt improviserad (på ett dåligt sätt).

Medeltidsveckan har säkert sin charm men för mig så kändes det konstigt. Som en gemenskap där jag inte blev inbjuden. Jag fattar lixom inte grejen med det här. Är det för att jag inte dricker sprit? Har barn? Inte vart förut? Jag ska erkänna att jag inte klädde ut mig och självklart beundrar alla vackra kläder och saker men nej, detta begriper jag inte. Men jag är peppad på att se mer av Gotland. Så mycket för ett gulligt och rosa skimrande reseinlägg, är ni ute efter det får ni läsa någon annan blogg helt enkelt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.