Girlytalk

Lets get Married

Så som Ika skriver så är ju bröllop mer än bara själva bröllopet. Ika beskriver hur de håller på i USA och så här görs der i Tyskland: 

Först förlovar man sig… Precis som i alla (?) andra länder har traditionen varit att mannen friar till kvinnan men den börjar väl rucka lite på sig. Heja heja alla kvinnor! 

Sedan hade USA en massa steg och procedurer för sig med foton och brev till tärnor, som Ika beskriver. Detta finns inte i Tyskland. Vad jag vet. 

Möhippa! (Eller svensexa). 

Party party. En sista utekväll med tjejerna. Dessa tillfällen blir mer och mer USA-inspirerade enligt mig, ofta har men ett sånt där miss-universum-band på sig med typ Mrs Karlsson eller dylikt och ja, det är alkohol-fokus. 

Bli man och fru: 

Först blir man man och fru. Här har inte kyrkan eller annan institution vigselrätt utan man gifter sig borgligt. Det är en kort ceremoni precis som en svensk borglig vigsel där man helt enkelt blir gifta. 

Bröllopsmiddag: 

Efter det har man en middag med sin familj och allra allra närmaste vänner. Ofta på en resturang som man gillar. Det är ett sällskap på kanske 10-20 personer. Man skålar för brudparet och äter gott, stämningen är glad men det är ingen fest. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.