• Funderingar,  Träning

  Hello darkness my old friend

  Jag har ett återfall i min ätstörning. Jag har haft anorexia och ser mig som ”nykter alkoholist”. Oftast mår jag ju toppen. Ju äldre jag blir desto längre bort har anorexian känts. Men… nu… efter en fas av att känna ödmjukhet och många varma känslor kring min kropp efter graviditet och förlossning så återkom ätstörningen med en smäll.

  Det är så himla fint att jag pratat med min barnmorska om det tidigare och kunde erkänna att det inte är bra nu. Kroppen är inte min och jag håller på med en massa konstiga tankar och grejer. Så nu är jag i behandling.

  Jag har varit så dålig att jag behövt tvångsmatas och följa kostplaner slaviskt. Riktigt så illa är det inte nu så behandlingen är en annan. Den handlar mycket om att jag ska göra saker hela tiden och inget annat. Träna på exakt ett sätt, vila på exakt ett sätt (jag höll mycket på med träning och mixtrade med det) och sedan äta på tider och tid. Men fika där jag kan och vill. Hittills känns det faktiskt bra. Mitt fokus blir mer på att göra som man ”ska” och hur kroppen känns än att den är ful och oduglig.

  Självklart känns det ledsamt och energikrävande att gå igenom den här processen igen. Men jag är stolt över att jag själv kunde se tecknen och be om hjälp i god tid. Och att jag får hjälp. Jag hoppas snart vara ute på andra sidan och känner mig redan försiktigt optimistisk.

 • vecka

  Vecka 20

  Det ska regna hela veckan men så här kan vagnen se ut en solig dag: plånbok, iskaffe, lågt-blodsocker-bot och ett gammalt munskydd. alltså jag ska inte spara munskyddet men har inte hittat någon papperskorg än.

  Min bästa vän från Sverige är fullvaccinerad och kommer hit! Woop woop! Vi ska dricka vin. V och Nils vill se eurovision. Nils har en crush på Tusse. Känns helt overkligt att jag ska träffa en vän och att man får umgås och ja att livet återvänder. Men som W delade på Instagram så har jag exakt noll koll på restriktioner längre. Det är hit och dit med dem. Skitsamma! MIN BÄSTIS KOMMER HIT!

  Måste dock städa och rensa lite i gästrummet som är en uppsamlingsplats för Majkens kläder som ska rensas ut.

  Vecka 20 2020 mensväntan

  Vecka 20 2019 EU-val

 • Barn & gravid

  Jag älskar dig nu

  Jag önskar att jag var en sån där person som föll hals över huvud för personer och saker. Men jag är inte det. Jag är mer skeptiskt lagd. Jag utgår inte från att alla är dum i huvudet men jag känner mig för. Funderar. Iakttar. Frågar. Och funderar lite till. Är personen rätt som vän eller partner då är det för evigt. Jag ändrar mig sällan och kommer kämpa för vår relation hela vägen in i kaklet.

  Det har varit samma sak med barnen. Kärleken har inte sköljt över mig när de föddes. Jag har inte varit likgiltig heller. Försiktigt avvaktande. Med en känsla av att jag ska göra allt för dig. Ett besvär. Mycket ska fixas. Matas, sövas och ge närhet. Allt till någon jag inte känner.

  Jag känner mig som ”en annan sorts mamma”. Som gör allt för mina barn men som kanske inte älskar dem som man ska. Den känslan kommer med en sorg. Men snabbt ett accepterande. Ja men så är jag väl och barnen har det ju bra.

  Sen kommer den bara en dag. Kärleken. Den sköljer över mig när jag sitter i fåtöljen och leker med henne. Det är ju du. Min dotter. Mitt barn. Det är ju dig jag älskar. Dig jag alltid ska älska. Vilken känsla! Kärlek alltså.

 • Böcker,  Girlytalk

  Boktips: goda grannar – Mattias Edvardsson

  Den här har jag längtat efter sedan jag läste ”en helt vanlig familj” för två år sedan. En roman om ett brott, det finns många omskrivningar för deckare men det är ingen direkt deckare heller. Så vad är det då?

  Bianca blir påkörd på gården av sin granne så börjar boken. Sedan nystas historien upp och alla grannar har lik i garderoben inklusive hennes man och hon själv. Var det verkligen en olycka?

  Lättsam bok som hela tiden driver framåt och gör att lösningen är lätt. Lätt att fastna i historien som berättas i olika perspektiv. Passar perfekt framför brasan med ett glas rödvin i handen. Finns här.

 • vardag

  Bilder från livet

  Jag fick en hel låda med 90-tals (?) godis från min bästis med ett kort. Grät för att kortet var så fint.
  Jag prioriterar att läsa. Andas. Mysa. Stimuleras. Jag gillar det verkligen och det gör mycket gott för mitt mående.
  Den här blomman är deppig, vad ska jag göra? Den växer lixom bara på höjden?
  Lågt blodsocker fick rådas bot på med den hör sockerchocken.
  Gjorde nästan en liter maränger. Är inte så förtjust i maränger men hade äggvita över. De slinker nog ned med glass.
  Min svärmor gör världens godaste kakor, heter de något speciellt vet jag inte det. Som en minipaj. Det är svartvinbär i och grädde på toppen!

 • Böcker

  Boktips: en halv värld bort – Mike Gayle

  Spoiler alert

  Den här boken handlar om allting: knark,cancer, att vara adopterad, att vara svart, att vara fattig, att ha kriminella föräldrar, att vara i skilsmässa, att vara ensamstående, syskonkärlek, att ta sig vidare från sin bakgrund, fosterhem, kvinnlig vänskap, döden, livet, kärlek, vara tonåring, vara barn, ha en sugig farsa.

  Och precis så är boken, ganska rörig och hoppig och ganska seg. Jag upplever också att boken är skriven på ett omständigt sätt där varje detalj ska redovisas och beskrivas, inget lämnas åt läsaren att tolka eller fantisera själv utan den är väldigt uppenbar.

  Jag är inget fan av boken men här finns den om någon vill läsa.