• vecka

  Vecka 33

  Som av en gåva från gudarna har jag varit ensam hemma i helgen. Så ljuvligt! Har gjort absolut ingenting! Nu är jag redo för vår sista semestervecka.

  Vi ska träffa några kompisar, vi var i samma mammagrupp och hon hörde av sig. Kul! Älskar att umgås med andra smarta kvinnor och Nils behöver verkligen kompisar nu. Att få vara ledig så länge som han får vara varje sommar är såååå lyxigt men det driver också oss till vansinne lite grann. Nu är det ju extra länge med tanke på pandemin. Snart ett halvår. Kära nån!

  Ska också en snabbis till barnmorskan. Om jag fortsätter må bra så vill jag baka frallor, ta en promenad med en vän, andas djupt i någon skog, kanske åka till bergen, ha med picnic. Det känns som att den här semestern har varit en evighet men samtidigt utan innehöll. Nu kör vi sista veckan!

 • Barn & gravid,  tips,  vardag

  Slappt slappt slappt

  Idag har jag gjort typ ingenting. Legat väldigt mycket i soffan. Rensat i några lådor. Spillt ut mat på golvet och inte sopat upp det än. En lite tupplur. Räkmackor till lunch.

  Sen tog jag mig ut. Min mage är inte med mig den här graviditeten heller. Den är väldigt trög och svullen. Vilket ju så klart inte förbättras av att man är stillasittande. Jag försöker äta långsamt och dricka mycket vatten men skulle nog behöva något som sätter mer fart på tarmarna.

  Jag köpte blomjord, hämtade ut ett paket och köpte sushi till middag. Jag är sugen på fisk. Nästan hela tiden. Eller snarare så är jag inte sugen på kött alls. Det tog mig två avsnitt av gossip girl att få i mig det här:

  Jag skulle ha träffat en vän idag men hon är ganska opålitlig så jag har faktiskt inte pratat med någon idag. Funderar dock på att gå ut på ytterligare en lite promenad om en stund. Kvällarna i augusti har något magiskt över sig.

  Jo jag har lyssnat på två sommarprat också. Martin Hägglund som pratade om döden. Det var så vackert. Han är professor i filosofi och jag kände att jag verkligen vill leva livet till fullo. Miriam Haley som pratade om våldtäkter och #metoo på ett så himla fint och starkt sätt. Rekommenderar båda!

 • vardag

  Hallon och räkor

  Jag är ensam hemma! Hela helgen! Och energin finns för att göra saker. Men försvinner och ersätts av illamående på kvällen. Så nu sitter jag och småäter min räkpasta. Och ser en dans-film på tv. Jag har mest dansat ballroom men saknar det. Saknar just nu rörelse överlag även om jag var ute på en promenad.

  Idag packade jag iaf lite matsäck och åkt till en vän utanför stan. Vi plockade hallon! Det var sinnessjukt varmt men vi lyckades hålla oss i skuggan ganska bra. 2 lite fick jag ihop innan vi åkte och badade. Ett dopp och sedan satt vi med fötterna i vattnet och pratade bort tiden. Ljuvligt!

  Handlade på vägen hem. Bara sånt jag var sugen på. Däckade på soffan. Och nu sitter jag alltså här med illamående och middag. Det är tyst och jag tänker snart duscha. För att placera mig i soffan igen. Kanske läsa lite. Kanske se på film. Mest troligt gå och lägga mig tidigt.

 • Böcker

  Boktips: vargen – Katarina Wennstam

  Även den här boken är en del av serien om polisen Charlotta och advokaten Shirin. De jobbar med två olika fall. Ett fall om våld i hemmet och ett om en överfallsvåldtäkt.

  Den här boken är i mina ögon väldigt lite faktiskt handling och väldigt mycket information kring hur rättssystemet i Sverige inte fungerar för kvinnor. De flesta dialoger känns som om de har som uppgift att informera om något systemfel och väldigt tidigt i boken förstår jag vem den skyldiga är.

  Ibland tycker jag att Katarina misslyckas ganska fatalt med att skapa spänning och en bra historia, så som i det här fallet men hennes analyser och fakta om samhället vi lever i är alltid knivskarpa. Det väger lixom upp så att böckerna ändå blir läsvärda.

  Andra böcker jag läst i samma serie är:

  Svikaren

  Gänget

  Alfahannen

  Skymningsflickan

  Skuggorna

  Stenhjärtat

 • Jobb

  Jag sa ifrån!

  På jobbet, framför allt i Tyskland där arbetskulturen är väldigt hierarkisk, är jag ganska mesig. Det är sällan jag säger ifrån totalt utan kommer isf med förslag på lösning eller så. Men idag fick jag frågan från min chef om jag kan komma in när mitt kontrakt är slut och göra en överlämning.

  Min första tanke var att ”varför inte? Får jag bara betalt så…” men sen blev jag irriterad. För jag frågade efter två överlämningar i våras. Både i april och juni. I juni finns det dessutom utrymme för överlämningar men personen som skulle ta över var inte intresserad då.

  Så med hjälp av en vän sa jag nej. Jag kan inte då, en skriftlig överlämning finns hos en person. Och det var jobbigt. Att vara besvärlig är inte något man vill vara men nu var jag det! Hur skulle det tas emot?

  Ja men ganska bra och satan va skönt det är. Att säga nej ibland. När det är orättvisa villkor och man inte har någon lust. Ja ni vet. Jag är stolt över mig.

 • Barn & gravid

  Ge mig era bästa snacks-tips!

  Jag måste äta mer. Av många anledningar men alltså jag mår inte bra. Jag mår illa och har frossa framförallt på kvällarna. Och jag äter alldeles för lite. Så jag behöver tips på sånt som du småäter. Kanske framför tvn eller medan du läser en bok.

  Det underlättar för mig (psykiskt alltså) om det är sådant man kan plocka med. Det är för mentalt jobbigt att göra gröt tex. Jag är heller inte sugen på varmt, te och kaffe går tyvärr bort, och den fetaste snabbmaten går inte ner nu.

  Har egentligen inga sug alls just nu men ge mig era bästa tips! Jag behöver äta mer!

  En annan typ av snacks…
 • Barn & gravid,  vardag

  Två bra dagar och en dålig

  I helgen hade jag två toppendagar. Illamåendet var som borta och på ett minimum. Orken fanns där så jag hade energi att följa med familjen på utflykt. Även om jag mest var sittande väl där. Jag orkade samtala och läsa. Busa med Nils. Ha en fungerande vardag.

  Sedan tog det slut. Igår var det kräks och feberkänsla i kroppen. Mest var jag också så klart trött och irriterad. Ingen ork.

  Jag har lite hopp. Att de bra dagarna blir fler och fler. Men jag skulle vilja veta varför det skiftar så? Är det något jag gör? Isf vad? Eller är det kroppen som jobbar på olika saker typ. Jag påminner mig om att hur det här än slutar så är det min absolut sista graviditet. Och det ger mig tröst.