• Resor,  Sverige

  Kometvintage

  Vi var på komet vintage som är en ”sommaraffär” med massa fint från antikaffärer fast i sporthallen komet i Järfälla. Det är lite knöligt att ta sig dit just i år när pendeltåget är stängt men väl värt ett besök. Speciellt om man inte har 163 mil hem och barnvagn i bagaget.

  Kolla in allt fint på instagram. Trots oddsen och utrymmet emot oss fyndade vi faktiskt tre lampor.

 • vecka

  Vecka 30

  Jag har sommarhår. Vi badar hejvilt och mer ska det bli för den här veckan åker vi norrut. Vi har varit i Stockholm och umgåtts och umgåtts och umgåtts. Mer detaljer kommer senare. Och mer reflektioner. Tiden räcker inte till. Men. I veckan ska vi norrut. Till höga kusten och sedan Västerbotten.

  Kebab ❤️

  Jag är trött både fysiskt och mentalt men jag är så lycklig.

  2020

 • Resor

  Vackra Värmland

  I en stuga i skogen träffade vi min pappa och hans sambo. Min och pappas relation är komplex och har blivit ytterligare komplicerad av att han nu blivit sjuk och fått Parkinson. Jag har vetat det i ungefär en månad och ja… jag vet inte hur jag ska ställa mig till det. Känner mig ganska likgiltig även om jag under vistelsen såg symtom och kände att jag inte vill att han ska dö.

  Utsikten var magisk och kommer visas mängder av gånger i det här inlägget.
  Vi hittade massor av sommarkantareller och gjorde världens godaste kantarellpasta till alla.
  Nils har kommit på att han kan flyta med armpuffarna och vilken glädje det är att bada nu. Simma simma simma och simma.
  En hel skål med smultron! Var! Och gräddmjölk. Såå lyxigt!
  Detta är all vår packning. Imponerande va?!
 • Resor

  Två dygn i Trollhättan

  Vi sa hej då till Dalarna och kände hur hjärtet slets ur våra kroppar. Jag känner att jag hanterar saknaden ganska bra men jag kan inte hantera Nils saknad. Jag känner att jag berövar honom halva livet när vi inte bor i Sverige. Den lite bättre delen… men han gråter ju också när vi sa hej då toll farmor och farfar så var vi än bor är livet halvt. Eller dubbelt-upp om jag är på det humöret.

  Vi körde igenom bergslagen. Sömniga brukssamhällen där luften stod still i hettan. Hjärtat kändes tomt. Här, Bodde mina farföräldrar. De viktigaste personerna när jag växte upp. Här var jag fri. Levande och trygg. Jag önskar att Nils känner den känslan varje dag, med mig.

  Vi stannade vid Norrqvarn och barnens mini kanal och detta var verkligen en hit! Tänkte att jag skulle fota massor och tipsa er men tyvärr inte. Hör fanns i alla fall Göta kanal uppbyggt i miniatyr och Nils kunde plaska och leka fritt i kanalerna. Man kunde hyra en plastbåt för 50 kr och fick sedan en glass för ca 25 kr när man lämnade in den, men detta var inte helt nödvändigt för oss för det var 37 grader och Nils var mest i vattnet. Fint, fräscht och lite folk! Mycket imponerad.
  Det fanns också en riktig sluss vi såg två slussningar på, glassen var sååååå god (men dyr som allt är i Sverige) och kaffet var också gott. Det fanns också badmöjligheter i kanalen för alla storlekar samt en lekplats. Rekommenderar det stoppet varmt!

  Jag och V satt och pratade i bilen. Jag älskar det. Just där och då pratade vi om jämställdhet och vad det betyder för oss. Vad som är bra pratade vi om. För det brukar vi göra. Lixom trycka på det som är fint och kärlek och som vi älskar hos varandra (om det inte är uppenbara problem alltså). Då skrek jag: HÄR ÅT JAG MED MIN FARMOR OCH FARFAR!

  Vet inte varför jag minns det så starkt men för 28 år sedan åt jag här med farmor och farfar på väg till stugan utanför Lysekil. Självklart blev det middag här!
  Det var ett riktigt lastbils-hak. Maten var helt okej men alltså sån nostalgi så jag tror jag dör. Väst-Sverige är en del av Sverige som aldrig varit hemma men som alltid varit en återkommande och trygg punkt för mig. Det kanske är något ni vill höra mer om? Hjärtat svämmade över av tacksamhet: tänk att det här också var en del av min barndom, kanske den delen som räddade mig.
  I Trollhättan kunde vi kombinera lite olika saker vi velat göra. Stopp ett var macken-lekplatsen. Detta är lätt den finaste lekplats jag har sett med massor av plats för att använda fantasin. I andra änden av parken fanns det massa olika stolar och bänkar och hängmattor om man som vuxen vill chilla. Jag önskar att vi hade en annan barnfamilj att åka på semester med sånna här gånger. Även om jag hade ruggit kul med Nils i parken.
  På torget fanns en fontän, där sprang Nils runt i säkert 30 minuter innan den stängde klockan 22. Ljuvligt var det. En riktigt stads-sommar och jag hoppas att vi skapade minnen för livet innan vi somnade med den här utsikten.
  Nils gick på Saab-museet med sin gudmor tillika min bästa kompis som ääääälskaaaar saabar. Nils var mycket nöjd med det besöket.
  Vi tog oss en tur längs kanalen. Det blåste och var såååå skönt. Någon form av tävling sprangs och jag blev så sugen på att springa tillsammans igen.
  Så kollade vi i den gamla slussen och där fanns det ett fantastiskt fik med gott och billigt fika, den drevs av en idrottsförening. Älskar sånt! Nils ramlade och låtsades att han brutit benet och var allmänt dryg pga att han sovit för lite så efter detta satte vi oss i bilen och han sov innan vi hade lämnat Trollhättan.
 • Resor

  Dagar i Dalarna

  Här låg jag och ammade i sommarnatten och lyssnade på sportextra och em-finalen i fotboll. Älskar det här rummet! Jag var sååååå trött och mina känslor av att äntligen träffa vännerna och att vara i Sverige efter all tid var all over the place. Det var en ljuvlig stund.
  Nils var superpeppad och undrade vad vi skulle göra med alla blåbär han hade plockat?!
  Tog en joggingtur. Jag har i princip inte rört mig senaste veckorna för att det triggar min ätstörning men med goda goda vänner vågade jag mig på en löprunda och satan i helvete vad jobbigt det var.
  Fick ett fruktansvärt skavsår! Mitt ben ser också helt snett ut men det sitter fast som det ska på kroppen, jag försökte fota min skada själv.
  Nils är 100% säker på att detta är en död polkagris. Gick inte att övertala honom att det är en dalahäst.
  Det har varit så galet varmt!, helt underbart och sjön erbjuder knappt svalka med stadiga 28 grader. Däremot är det mygg så in i… tycker det är tråkigt främst för barnen. Stackars Majken fick två bett under ögat och blev helt svullen.

  Jag förstår att ni är ruskigt nyfikna på vad vi gjorde av blåbären?!

  Pannkakstårta så klart!

  Andra dagar i Dalarna finns här, här, här och här.

 • Resor,  vardag

  Saker corona tagit från mig

  Vi har under corona pandemin varit otroligt priviligierade. Vi har inte varit sjuka och inte heller förlorat någon vi känner. Det är verkligen något jag är tacksam för min ändå har corona påverkat mig och mitt liv. När livet nu sakta börjar återgå till det normala är det saker som ändrats, kanske för alltid, kanske bara för en stund.

  Min vilja att planera är borta! Jag älskar ju att planera men jag är helt oförmögen nu. Vi har väntat så länge på att åka till Sverige, besöka vänner, gå på Ica och allt och inget och ändå kan jag inte förmå mig att planera. Kanske av rädsla för att det ska ställas in. Jag hoppas att planeringslusten snart faller på för mitt liv blir så mycket roligare när jag har saker planerade att se framemot.

  Vänskaper. Vissa vänskaper har runnit ur i sanden, på gott och ont. Jag är en sån som stenhårt håller fast vid människor så corona har hjälpt mig på traven här. Men vissa relationer saknar jag och hoppas kunna återta. Men det känns väldigt främmande att bege sig utanför kvarteret för att umgås.

  Mitt tålamod är sååå kort. Detta kan ju bero på graviditet och nu sömnbrist men alltså jag orkar inte med bullshit. Håller en person på att strular då avbryter jag direkt. Strula på du men mitt liv ska flyta smidigt. Vissa värderingar har också blivit starkare tex vikten av att följa med i nyhetsrapporteringen har stärkts och ska vi umgås är det viktigt att du också gör det. Jag vill lixom bara ha kul och umgås med människor jag älskar och orkar inte med något tjafs!

  Min hemlängtan är borta. Eller förändrad. Det har tagit mig 1 år och nästan fyra månader att ta mig till Sverige. Vi har varit på väg men ställt in. Vi har missat födelsedagar och begravningar. En sorg så klart men rastlösheten och den mer eller mindre konstanta längtan till Sverige är borta. Däremot längtan efter mina vänner den är konstant.

 • vecka

  Vecka 28

  Idag… om några timmar om allt går som det ska är vi framme i Dalarna. Våra vänner har semesterhus här och det ska bli ljuvligt att träffa dem. Och deras tre barn! Kan inte förstå att vi har fem barn tillsammans.

  Vi hoppas på fint sommarväder och att vi kan bada, gå på loppis och grilla. Finns det blåbär kanske?

  I slutet av veckan ska vi träffa en superbästa vän i Trollhättan. Mer om det när vi varit där tänker jag. Och sen så ska vi till Värmland. Jag tror inte att jag har varit i Värmland så efter besöket där så har jag varit i alla landskap i Sverige förutom Öland. Ändå lite coolt?

  Det ska bli så roligt med semester. Att göra det där som är utanför det vanliga. Som jag ska njuta!

  2020