Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Ekologisk hårvård

Varje gång jag läser att Isabella Löwengrips krämer inte är ekologiska så tänker jag att det är bakåt strävande, att framtiden tillhör de ekologiska sakerna både mat och annat, men hårvården har jag haft så svårt att byta ut.

Jag provade weledas schampo men tyckte att det var så dåligt att jag tänkte precis som Blondinbella att ekologiskt inte är något för mig.

Nu har jag provat ego cosmetics schampo och balsam och är nöjd.

Ego cosmetics är ett tyskt märke som är både ekologiskt och veganskt. Det är oljor och växter som finns i deras produkter. Håret bli kanske lite mer platt men för mig som har massor av hår är det nästan skönt. Det blir rent, känns friskt och väldigt glansigt.

Jag använder det här schampot och det här balsamet.

Vecka 12

Brukar läsa peppiga inlägg hos andra bloggare om vad de ska göra kommande veckan. Är alltid lite avundsjuk på dem för de låter så himla busy and important. Så här ser min kommande vecka ut.

På måndag (imorgon) jobbar jag på kontoret till kl 11. Då ska jag möta en av mina “elever” på sjukhuset och sedan läsa in mig på några andras forskning/frågor. Jag är fortfarande väldigt trött och lite deppad jobbmössigt så inläsningen kommer gå fort för mig så ska jag dricka kaffe och vila. Har en riktigt hetsig vecka men ska lägga in så mycket vila jag bara kan. Hämta Nils sen och så är det bara jag och han hemma. V är på pressresa.

Tisdag sitter jag med utvärdering i grupp hela dagen. 15:30 är det utvecklingssamtal för Nils på förskolan och 16:15 ska Nils klippa sig.

På onsdag ska jag fixa nya uppgifter att prova ut. De ska vara lätta och mäta rättstavning och meningsbyggnad. Ta max 3 timmar att genomföra… och så har jag utvärdering med min närmaste kollega och vi brukar alltid tycka olika. Förbereder för litet krig…

på torsdag… blir lite slut bara av att tänka på att veckan är så lång. Vet inte. Vanlig dag på jobbet. V kommer hem på kvällen.

Fredag. Vanlig dag. Tänka att jag ska sluta tidigt (14:30) men stanna för länge i alla fall. Stressa till förskolan och ha fredagsmys med familjen.

Vila är mitt ledord. Och fylla på. Även fast helgen har varit super så känner jag mig trött och less. Så fokus på den viktiga, jag.

Så härlig lördag

Veckan som gick är inte inskriven i historieböckerna som den bästa. Tung på massa sätt och nästa vecka har jag två saker att fixa som känns tunga. Vill vara ha påsklov och åka till Danmark och Sverige och umgås med vänner. Imorgon ska det bli 18 grader här och spöregn. Kul. Känner mig peppad!

Idag har vi haft en underbar helg tycker jag. Vi var på två olika second handaffärer och inhandlade bland annat blomkrukor. Våren är ändå här! Så, plantera om, fixa. Vi åkte också förbi en gullig liten marknad med skott och småplantor. Köpte två palettblad och en annan lite hängig blomma. Om de tar sig får ni se dem.

Sen fikade vi. Älskar citronmarängpaj! Denna var dock nästan för söt.

Och sedan hängde vi hemma. Titttade på tv. Läste. Fixade middag. Verkligen slappade. Jag stukade foten igår när jag tränade så jag är inte supernöjd med det. Försöker vila. Känner mig även mentalt ganska dränerad. Nu ska vi ge oss på en ny serie.

Saker jag köpt på senaste som jag är extremt nöjd över:

Det är ju fortfarande shoppingfritt för mig. Men jag köper saker ändå. Jag har en lista där jag skriver ned sådant jag behöver eller vill ha som är undantaget förbudet. Så när jag ramlar på något så köper jag det. Detta är ju supernöjd med:

Matlåda för frukt. Vi har bara matlådor i glas så jag släpar en del när vi är på utflykt. Vilket vi är relativt ofta. Så nu hittade jag en matlåda i perfekt storlek för frukt eller snacks.

Nätkasse är den optimala förvaringen för leksaker som man har ute. För sand och sånt rinner ju bara igenom! Vad jag skulle ha den mindre till visste jag inte men den är optimal att ha i fickan eller väskan för spontanshopping. Oväntat att hitta dem på den här affären.

Gå i ide nu skulle vara gött

Just nu är det en intensiv period på jobbet. Saker ska utföras och utvärderas. Så blir det mycket. Det började i tisdags och sedan skulle jag ha en paus (för att utvärdera) till nästa tisdag. Men pga sjukdom får jag vika hela min dag idag åt att täcka upp för en kollega. Så klart är detta saker som händer men inte så välkommet.

När det blir lite för mycket, som nu, då är min reaktion att lägga mig i sängen med täcket över huvudet. Det är lite som att “att-göra”-listan blir lite för lång och jag orkar inte sortera utan bara, nej. Jag vill bara sy och mysa och plantera mina blommor. Alla måsten känns lite överväldigande inklusive att typ plocka ur diskmaskinen.

Jag förstår verkligen de som blir deppiga på våren. Så himla mycket att fixa och göra och tänka på. Är det kanske lite extra på fler jobb än mitt? Och så ska semestern planeras. Bokas. Middagar lagas. Sociala sammanhang hinnas med och, icke att förglömma, diskmaskinen plockas ut.

Boktips: 1793 – Niklas Natt och Dag

Ser ni att det står “årets bästa deckardebut” på framsidan? Det stämmer inte. Eller jag vet ju inte vad konkurrensen var men denna är inte bra.

Boken är indelad i fyra delar där del ett och fyra är själva brottet och ur ett perspektiv. Del två och tre är ledtrådar till lösningen även om del tre är extremt oklar och ur två ytterligare perspektiv.

Både del två och tre är spännande. De fängslar mig och språket är ganska “vanligt” så klart med en viss historisk tvist men det flyter snabbt.

Del ett och fyra har ett extremt höggravide språk med masssa massa miljöbeskrivningar och 1700-tals ord som för mig gör texten omständig och jobbig att läsa. Det är en fantastisk om än svårläst skildring av Stockholm, med beskrivningar av miljöer och misärer men själva deckaren känns banal. Så enkel och löjlig när upplösningen kommer. Alla (?) är fulla hela tiden men klarar ändå av att tänka klart och rätt och kommer inte de bästa insikterna när de nästan inte kan stå på benen?

Nog var väl världen ännu mer patriarkal på 1700-talet men allt jag kan tänka på är att det är en bok om diverse mansbäbisar som skrivits av ännu en mansbäbis. Gillar den icke!

Leaving neverland

Har ni sett den omtalade dokumentären om Michael Jackson och sexövergreppen? Vi såg den igår.

Jag tvivlar inte alls på de historier som berättas men det är så absurt. Allt. Hur man kan tända på små barnsnoppar? Hur han duperade föräldrarna, hur föräldrar så snabbt litar på en kändis. En främling.

Jag tror, men är inte jätteinsatt, att det de berättar är klassiskt för hur övergrepp eskalerar och jag tycker att båda männen beskriver sina känslor de hade som barn är något alla borde höra.

Jag tycker också det är spännande med familjen som flyttat till LA från Australien. Det här med att barn ska lyckas och bli framgångsrika tycker jag är så märkligt, skrämmande. Visst kan barn ha ett eget driv men det är inte barns idé att flytta från en världsdel till en annan är enbart en idé från föräldrarna. Så märkligt!

En bra dokumentär tycker jag. Välgjord och lågmäld men med många intressanta historier i. Se den!

« Äldre inlägg

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑