Gravidtankar

Sista veckorna

Vackraste blommorna från torsdagens gäster

Det är så svårt det här. Vill inte vara grinig och vill inte definieras av att vara gravid men det är lite kämpigt nu. Det gör ont och det är tufft fysiskt. Jag sover mycket och det hjälper men vissa dagar känns det omöjligt att ta sig upp för trapporna. Och det är ju en del trappor här om vi säger så. Förra veckan hade vi både kontroll på sjukhuset där allt såg bra ut och jag hade tid hos sjukgymnasten som gav mig lite tips. Inte gå som en pingvin och belasta bägge ben lika mycket. Bra tips men tyvärr lätta att glömma bort.

I fredags fick jag åka in akut för bebisen rörelser var så mycket färre och de som var var mycket svagare än normalt. Då ville sjukhuset att jag skulle komma in så jag gjorde det. Shit, lättnaden när man hör hjärtslagen. Jag trodde förvisso inte att det hade dött men trodde att det kanske inte mådde så bra. Baby Sweed mådde prima och hade bara vänt på sig. Tar väl ett litet tag att vänja sig vid att vara uppochner. Spänning släppte och utlöste en migrän. Så den här helgen har inte varit party. Tur att vi hade ett litet kalas med bubbel och god mat i torsdags när det vara kungens födelsedag tillika helgdag. När jag tänker efter hade jag vansinnigt ont i ryggen den dagen och jag hade väldigt ont med Baby Ice också när han vände sig så jag hade väl kunnat lägga ihop ett plus ett om jag var lite mer närvarande i min graviditet. Men jag är den där kvinnan som inte har en aning om vilken vecka jag är. Fattar inte att folk orkar hålla koll på det? Det är ju som att räkna ner dagarna till julafton i mars, vem gör det?

Nu har vi alla fall snart spikat datum för kejsarsnittet. Jag kommer hålla det lite hemligt för mitt eget välmående. Det är pressen och rädslan som spökar. Jag vill kunna fokusera på att må bra och vara lugn och inte behöva tänka på vad alla andra tänker på och väntar på. När det blir dags så flyger min svägerska ner för att vara med Baby Ice så att jag vet att han är trygg o h har det bra. Sedan får vi se hur vi får ihop det dagarna efter. Vi har i alla fall jobbat fram en plan för Iceys föräldraledighet så jag hoppas allt kommer gå som tänkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.