Gravidtankar

Vill inte vara den…

Blir inte alltid de roligaste dagarna just nu, varken för stor eller liten. Men kärlek i massor finns det.

…som klagar men det är lite segt nu. Det gör ont och jag är mycket trött. Det är verkligen sådan skillnad på graviditeter. Med Baby Ice märkt jag knappt av att jag var gravid. Denna gången har jag mått illa och varit trött typ från start. Illamående har hängt med men inte konstant som tur är. Nu är det mest ljumskarna som gör ont och det begränsar. Det gör inte så ont just i stunden men det kommer efter ett tag. Så jag kan ta ut mig på förmiddagen men då är jag typ ur funktion på eftermiddagen.

Min granne som har barn i samma ålder (skiljer bara veckor mellan våra äldsta och våra yngsta) tipsade om en sjukgymnast som är specialiserad på graviditeter så jag ska gå dit på onsdag. Hon är en sådan där nederländsk superkvinna som födde hemma. Tycker det är starkt alltså. Väldigt högt upp på listan över saker jag aldrig skulle vilja. På torsdag så ska vi däremot till sjukhuset och spika ett datum för kejsarsnittet. Jag har gjort allt jag kan för att få ner blodsockervärdet på morgonen men det vill sig inte. De kommer mäta bebisen men så här långt inne i graviditeten är det svårt att mäta barnet eftersom det är så trångt. Baby Ice var också stor vid mätningen men vägde 3,2 när han kom ut. Jag hoppas bara vi kan vänta så länge som möjligt så att det inte blir några komplikationer. Samtidigt så vill jag inte vänta för länge på grund av att jag är rädd för att barnet ska dö i magen. Speciellt dagar som idag när jag knappt känner den. Det kan säkert beror på lite fysisk överansträngning men jag skulle ändå gärna vilja känna den lite.

Det är tufft nu. Samtidigt vill jag inte klaga för det hjälper inte och det är som det är. Någonstans får man ändå acceptera att just nu är jag gravid i vecka 34. Det är tillfälligt. Det kommer andra tider. Det ordnar sig. Vem vet, kanske att även våren och sommaren kommer?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.