Livet

Välkommen september

Det är ett trött huvudet som sitter här och skriver. Sommaren, hur härlig den än är, är ingen återhämtningstid precis. Vi kom hem för två veckor sedan. Egentligen skulle vi åkte hem tidigare men fick Covid-19 och fick inte åka färja. När vi hade varit hemma en vecka kom mina föräldrar förbi några dagar, det var härligt. Jag kom i håg att be dom signera mitt valkort men glömde be dom rita en liten sak till en tatuering jag drömt om i flera år. Hade tänkt att ge mig den i 40-års present. Jajemän, den här månaden fyller jag 40. Det finns nog någon outtalad förväntning kring en 40-års fest. Men hörrni, jag har arrangerat två bröllopsfester, varit toastmaster på en och hjälpt min man fixa hans 40-års fest. Det har inte funnits tid eller lust att planera min i detalj. Det finns en tydlig plan men just i denna stund så undrar jag hur jag ska orka.

Denna höst så är tanken att jag ska jobba kvällar och någon helg. Totalt har jag gått med på 20 timmar i veckan. Baby Ice står fortfarande på kö till olika förskolor men jag det är totalt kaos på den fronten efter Covid. Många förskolor saknar pedagoger då många sa upp sig under pandemin och sadlade om. Många hade sin barn hemma eftersom bägge föräldrarna ofta var hemma, det blev helt enkelt ett sätt att tjäna pengar men nu vill många tillbaks till kontoret några dagar i veckan så helt plötsligt vill massa barn ha en plats och det finns inga platser. Jag vill dessutom kunna vara hemma med Baltasar och ge honom den tryggheten och mig själv den tiden. Att få följa hans små men ack så snabba fotsteg är en ynnest. Älskar att upptäcka världen genom honom. Samtidigt vill jag ju ha den där festen och kanske bidra lite till sparkontot så lite har jag alltid tänkt att jag ska jobba. Omständigheterna gör att jag behöver ett jobb med någorlunda flexibla timmar så det blir kundtjänst hemifrån fram till januari. Det är perfekt för mig just nu och det känns bra att det är tidsbestämt.

I början av veckan hade jag tre dagar av träning och hjälp, det var inte igår man var tvungen att lära sig en hel del nytt. Men tre dagar och nu är jag alltså redo att ta emot kunder. Det känns helt okej, jag har gjort detta för och jag tycker det är kul. Samtidigt är det mycket och jag är lite orolig över att inte få ihop det energimässigt. En annan fin 40-års present vore nämligen en graviditet. Jag känner inte alls att jag är i balans i huvudet eller kroppen men tänker också att tidsmässigt får jag jobba på det samtidigt som vi försöker för ett syskon. Jag är expert på att ha massa bollar igång samtidigt och det går bra om jag vet att det är under en begränsad period. Nu är det ju det. September till december. Jag försöker maxa jobbtimmar och mammatimmar så gott jag kan men jag ska också fylla på med lite coachning från nutritionist, läkarebesök och hitta någon ny träning jag gillar. Och sömn. Måste verkligen få till sömnen, hur svårt ska det vara?

September, du är min absoluta favorit. Du sviker mig sällan. Ofta ger du mig den energi och motivation jag behöver för att klara mig till våren. Du gör väl samma i år, tack på förhand!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.