Barn

Infekterat eksem

Hängig bebis

Baby Ice sov så dåligt inatt. Han har längde haft utslag runt munnen. Började nog redan i februari när han hade dille på apelsin. Vi gick till läkaren fick en kräm och sedan dess har det gått upp och ner. Vi smörjer och smörjer…. och smörjer. Vi har testat alla möjliga olika salvor och krämer. Iceys föräldrar tyckte vi var hysteriska med krämerna men så fort han varit i kontakt med vatten måste han ha kräm. That’s känslig bebishy for you! Så vi har kämpat på men inatt så började det kila. Innan har han inte verkat må dåligt av det förutom att det nog måste vara jobbigt tänker jag. Han sov knappt, utan vaknade och kliade sig. Jag låg vaken med honom och smörjde in honom konstant. Imorse sa jag till Icey att vi måste gå till läkaren så vi fick en tid idag. Hon kollade lite på Baby Ice och sa att det är eksem, sneglade på Icey och sa att han verkar ha samma hy. Genetiskt tydligen. Baby Ice hy runt munnen har dock blivit lite infekterat och det är därför det kliar. Nu har vi fått tre nya krämer och till för återbesök om två veckor.

Det blir så lätt lite för mycket för en minimänniska. En dålig natts sömn, noll aptit och att han nu även börjar närma sig en vila istället för två på dagen sätter verkligen sin stämpel på dagen. Jag älskar att vara hemma med Baby Ice. Tycker det är fförvånansvärt kul. Inte så att jag tycker att varje dag är lätt men jag tycker nog inte heller att det är så jobbigt? Känns ofta som det blivit någon prestige i att tycka det är jobbigt att vara hemma med barn? Typ att man måste ha sju koppar kaffe och minst tre glas vin på kvällen. Jag tänker att det någonstans antingen hänger ihop med vårt snedvridna prestationssamhälle alternativt att folk har orealistiska förväntningar. Dagar som idag är absolut tuffare än andra. Samtidigt förstår jag ju att det är tufft att vara glad om man inte sover bra och inte heller vill äta något. Vår lilla kiddo är dessutom ingen morgonmänniska, det har vi vetat länge men märks bara tydligare och tydligare. Inte för att han åt middag idag men han var på mycket bättre humör.

Nä, nu har jag lovat min man att städa och sedan måste jag förbereda morgondagen lite. Förberedelser är guld värda som morgontrött mamma. Har jag tid så ska jag även läsa ikapp på min montessorikurs som jag går just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.