Familj,  Vardagen

Mellan bajsblöjor och logistik och jobbintervjuer och vaccinationer…

Körvädret i söndags.

… ja, någonstans där emellan försvann men pepp på 2022 haha. Vi kom hem i söndags. Som vanligt tog vi färjan från Göteborg till Kiel och det gick jättebra. Båten avgår vid 18 och kommer fram vid 9 på morgonen dagen efter. Det går lite saktare nu under pandemin och denna gång var maskkravet tillbaks. Vi höll oss som vanligt mest i hytten och hade som tidigare med oss middag. Vi brukar boka en lite större hytt och då får vi ett bra bord och mycket plats för Baby Ice att krypa omkring runt. Väl framme i Tyskland ösregnande och det var tröttsamt att köra men jag tog oss genom Tyskland och sedan tog Icey över. Jag kör alltid i Tyskland, det är bland det mest terapeutiska jag vet. Väl hemma så tog det fem minuter att packa ur det som hade tagit 24 timmar att packa in i bilen. Vi förstår verkligen inte vad som hände för vi hade verkligen inte mycket när vi körde upp eftersom vi skulle fylla bilen med öl. Tre månader och en generös jul senare var bilen smockfull.

Veckan började sedan med illamående och migrän för mig. Sedan blev Baby Ice dålig och vi har bytt bajsiga kläder på löpande band och nu i slutet av veckan blev Icey dålig. Idag verkar alla vara på bannan igen men Baby Ice har lurat oss förut. Icey påstår att han läst att barn kan bli dåliga i magen när dom får tänder. Stämmer det? För så har det inte varit för Baby Ice innan. Vi kan inte komma på att vi gett honom något annorlunda i matväg så vet inte riktigt vad den dåliga magen beror på. Mellan allt bajs så har jag också haft en liten jobbintervju. Eller ja, det var inte så mycket av en intervju. Jag skulle absolut kunna få jobbet om jag ville och kunde. Men kan inte och vet inte om jag vill heller. Har lovat komma med ett erbjudande efter helgen så ska sätta mig ner och se om jag kan erbjuda några timmar. Det är inne i Amsterdam så det är lätt tre timmars pendlande varje dag och det är jag inte så intresserad av. Mer än det så går det inte just nu. I julas kom jag ihåg varför så många sätter sina barn i dagiskön vid födelsen. Jo, väntetiden är lång och med en vanlig mamma ledighet är du tillbaks på jobbet inom två månader. Vanligtvis så är kön mycket längre än så men någonstans måste man börja. Vi har satt Baby Ice i kö nu utan att egentligen veta om jag ska jobba eller inte. Jag vet inte riktigt vilken ända man ska börja i men någonstans får man väl börja så vi började där.

Va mer? Just det. Vi försöker planera våren och sommaren. Icey har fått en Islandssemester i present av sin familj så vi kan hälsa på alla släktingar och tanken var att vi skulle åka till sommaren. Jag har så mycket ångest över den där resan men hursomhelst så har jag tänkt att jag inte gillar sommarplaner och förslog därför att vi kanske skulle åka över påsk. I Nederländerna tror jag det finns cirka fem röda dagar på ett år så det blir till att ta ledigt men det måste också funka för hans familj. Nu letar vi datum och behöver bestämma oss innan 1 mars då Iceys mamma måste lämna in sina semesterdagar. Just nu lutar det åt påsk…om (!!!!)… jag hinner få ordning på mitt covidpass. Jag tog min tredje spruta i Sverige i december och det är då Sverige som ska ge mig mitt vaccinpass för covidvaccinationerna. Holy crap. Det är lättare sagt än fixat. Men hey, det kan ju vara kul att ringa runt mellan e-Hälsomyndigheten, vaccinatörern och Västra Götalandsregionen. Det vore betydligt enklare för mig att bara ta en fjärde spruta men jag misstänker att jag då alltid kommer ha en spruta för mycket. Det verkar förvisso vara ett erkänt problem och många verkar ju ha tagit betydligt fler än enligt schema. Har en kompis som berättat om en norrmän som var både i Norge och Spanien och var uppe i åtta covidvaccinationer. Tycker det är helt vettigt att covidvaccinationerna läggs till i vaccinationspass tillsammans med alla andra vaccinationer. Tycker även att det är helt vettigt att länder kan välja att ha covidvacciantion som krav för inresa. I teorin är det också himla smidigt att hela EU ska ha ett gemensamt men i praktiken verkar det ju inte riktigt funka. Så, hur illa är det att ha en extra spruta i kroppen? Apropå på det så har jag även hunnit boka vaccination för Baby Ice nästa vecka. Inte mot covid-19 utan det är väl ett gäng standard vaccinationer för kiddos.

Nu ska jag ta tag i denna våriga dag och gå till marknaden. Sedan ska banne mig vårt kaos med väskor och lånar packas upp. Ikväll ska allt vara lugnt på ytan Och då, då ska jag ta tag i veckans jag-har-tappat-räkning utmaning som involverar jurister. Äh, den här veckan var ingen höjdare men det vänder på måndag. Såklart. Eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.