Barn

Avslappningsmusik för kids

Bild: Unsplash / Kendra Wesley

Baby Ice har nästan alltid sovit väldigt bra. Väldigt bra för att vara en bebis liksom. Lite för bra i början till så vi fick ju väcka honom för att mata honom. Sedan har det varit perioder då han vaknat 1-2 gånger per natt. Det har varit tänder eller sådana där spång (alltså, jag fick googla det och anser inte att konceptet är något man ska känna till) och precis som sin mamma drömmer han ganska livligt. I helgen sov han helt katastrofalt dåligt och vaknade vid 4-5 och kände att han var klar med sömnen. Icey och jag var vrak i söndags så vi gick och lade oss vid 22:00 igår för att få en bra start på veckan. Jo men då sover Baby Ice hela natten vilket vi såklart inte gör eftersom vi vaknar av att han inte vaknar. Så märklig det där.

Fick en kommentar om vilken musik vi spelar för Baby Ice. Han har lyssnat på ljud ända sedan han föddes. Första natten lyssnade vi på white noise. Första natten hemma somnade han till vaggvisor och vaknade till Prins Decibel. Sedan maj har han lyssnat på samma låtar när det varit dags att vila. Och nu på sistone så har vi börjat med avslappningsmusik innan vi går upp för att vila eller sova för natten. Här kommer Baby Ice’s spelschema 😉

God morgon låtar

Sova middag

  • Han lyssnar alltid på Lullabies albummet med Timbaktu. På albumet är det två låtar men på engelska, svenska, inga texter och instrumentell så samma låtar spelas fyra gånger. Icey höll på att bli tokig första gången för han trodde han inbillade sig språk. Det här är hursomhelst vårt säkra kort. När han är hysterisk i bilen eller i vagnen så sätter vi på Lullabies. Han lugnar alltid ner sig. Och jag har hört låtarna så mycket att jag tror på riktigt jag hör dom även när dom inte spelas. Väldigt väldigt fina melodier.

Avslappningsmusik

Detta är som sagt relativ nytt men vi känner ändå att det funkar för att komma ner i varv. Vi har satt ihop en spellista som börjar med Klockspel och Vaggvisor 2 följt av Klockspel och Vaggvisor och efter det kommer Sömn musik av Avslappning Musik Akademin. Ibland kör vi även Lugnande ljud för barn (fast volum 1 men den hittar jag inte på Spotify).

Godnatt

När vi gå upp och lägger honom så spelas alltid Vaggvisor för barn. Den har vi spelat sedan första natten hemma så han vet mycket väl att det är natt när den spelas. Det är korta vaggvisor som man lätt kan sjunga med i. Det gör också att albumet inte är så långt så vi kör det på repeat.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.