Gravidtankar,  Recept

Frisk och fudgerecept

Idag är första dagen på kanske två veckor som halsen inte värker. Otroligt skönt! Mest för att man nuförtiden blir så fruktansvärt begränsad i en redan begränsad tilllvaro vid minsta lilla förkylningssymtom.

Idag skulle vi egentligen ha åkt till kommunhuset och förregistrerat Baby Ice. Man har tre dagar på sig efter att barnet är fött att registrera honom/henne. I praktiken är det väl två dagar eftersom barnet måste vara registrerat på tredje dagen. Om man vet huruvida man väntar en flicka eller pojke kan man registrera barnet innan det är fött så att man slipper åka ut bara några dagar efter förlossningen. Vi vet ju inte kön men vi kan ändå förregistera så att bara Icey och Baby Ice behöver åka in till kommunen. Hursomhelst så hostar min man fortfarande så vi flyttade fram vår tid.

Idag har jag istället plockat lite, tvättat lite och bakat. De senaste veckorna har det bakats massor, inför alla besök när Baby Ice är här. Nä, skoja. Besök är inte riktigt aktuellt men jag har saknat att baka och med en ny köksö så blev det plötsligt kul igen. Plus att ja, förkylningssymtom innebär mycket tid hemma. Skrev en lista på allt jag ville baka och har nog bara hallongrottor och kardemummabullar kvar. Bullarna har fått vänta för att det har fram tills idag varit minusgrader och kallt i huset. I Nederländerna är allt så smått, förpackningarna ska liksom passa in i dom små köken. Det största smörpaketet är på 250g så det säger sig självt att när man bakar som jag gjort nu när jag varit sjuk så blir det till att beställa många paket smör, socker och mjöl haha.

En av de första sakerna jag bakade var fudgebrownies. De blev så goda att jag tänker att delar med mig av receptet från Fridas Bakblogg fast så som jag gjorde.

Fudgebrownies

Ingredienser:
 • 180 g mörk choklad
 • 120 g smält mjölkchoklad
 • 170 g smör
 • 4 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1,75 dl vetemjöl
 • 0,75 dl kakao
 • 0,5 tsk flingsalt
Gör så här:
 1. Sätt ugnen på 175°C och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper. Knyckla ihop det först så går det lättare att forma.
 2. Smält chokladen och smör i en kastrull.
 3. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp. Rör sedan ned chokladblandningen.
 4. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet.
 5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter (tills den är fast).
 6. Låt svalna och skär sedan i små rutor, jag fick ut cirka 20 små brownies. Perfekt till kaffet!
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.