Gravidtankar,  Vardagen

Graviditsdiabetes och fina växter

Foto: Unsplash

Godmorgon från sängen där jag försöker bota huvudvärk med att hitta roliga växter till hemmet. Att det ska vara så svårt?

I torsdags efter två vidriga nätter så tog jag ett till glukosbelastningstest. Först tar man ett blodprov på fastande mage sedan dricker man glukos (vidrigt!) och efter två timmar så tar man ett till prov. Förra gången jag gjorde det var för lite mer än en månad sedan och då var allt okej men denna gången ringde dom på fredag och berättade var mina blodsockervärden lite för höga. Så i fredagskväll kom en sjuksköterska hem till oss för att visa hur jag ska mäta mitt blodsocker. Det är inte riktigt så att ett utslag en gång betyder att man har graviditisdiabetes så därför ska jag mätta två dagar i veckan och fem gånger per dag. Jag har ju ofta lite lågt blodtryck och är kall av mig så mina iskalla fingrar ville inte ge ut något blod. Vi fick testa några gånger innan det fungerade och mitt ena finger fick till och med ett blåmärke haha. Vi mätte sedan under lördagen och då var mitt blodsocker helt okej förutom på morgonen när jag vaknade. Vet inte om det var för att jag sov en hel natt och många timmar sedan sista matintaget? Det kändes väldigt deppigt i fredags men nu har jag landat i att det är vad det är. Det går förhoppningsvis att kontrollera. Jag fick tid hos en diabetesläkare och dietist i början av februari. Så det känns bra.

Helgen gick annars lite för fort trots att vi inte gjorde så mycket. Finns inte så mycket att göra mer än att gå ut på lite promenader eller cykla runt eftersom det mesta är stängt. Jag kan inte gå så mycket heller så är lite begränsad i aktiviteter. Vi gick i alla fall till marknaden på lördagen och köpte grönsaker och blommor eftersom Iceys supersnälla kollega Martin gett order om att ge mig blommor. Har aldrig träffat honom eller ens pratat med honom men det känns som att ingen bryr sig om hur jag mår så mycket som han gör. Det gör mig så glad att han alltid frågar om mig. På söndagen cyklade vi till ett supercoolt café nära oss för att köpa en varm choklad och kaffe att avnjuta i den kalla söndagssolen. Sedan fixade vi iordning på övervåningen för på tisdag kommer ett IKEA lass med lite gott och blandat. Vi passade också på att surfa lite bilar och hitta om det är någon som kör hem bilen så man får testköra. Ska verkligen inte påstå att det är ett jätteproblem när så mycket är stängt men ska inte sticka under stolen med att det blir lite omständigt ibland.

Hur är det, har ni tips på fina men lättskötta och lite färgglada växter? För jag har helt kört fast. Hittar inget som lockar. Vill inte ha för stora, inte för konstiga och inte för krimskramsiga.

0

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.