Film

Filmtips: Pieces of a Woman

Inatt vakande jag 01:17 och var vaken hela natten. Trodde ju att igår var vår sista karantändag så att vi skulle till sjukhuset idag men precis innan vi skulle lägga oss fick jag veta att så var det inte. Torsdag är frihetsdagen. Tur var väl det. Jag somnade helt förstörd och uppgiven vid 9 men hoppas det går bättre inatt. Karantän och insomnia är ingen bra kombo. Sjukt svårt att distrahera bort tröttheten.

Tänkte passa på att tipsa om en film. Lika bra jag säger det nu, den är ganska deppig. Men också väldigt vacker. När jag ändå varnar så kan jag påpeka att det kanske inte är den bästa filmen för gravida. Så, slut på varningar.

Filmen heter Pieces of a Woman och handlar om ett par som väntar sitt första barn och har valt att föda hemma. Födseln går väldigt fel och efter följer en enorm sorg. Som bekant uttrycker sig sorg på olika sätt hos olika människor så även hos detta par. Dom försöker hålla ihop som individer, på jobbet och i förhållandet medan dom var för sig går igenom en bottenlös sorg. Man får följa båda men mest henne genom traumat, genom den rättsprocess som följer (pga USA), genom livet, känslorna och vägen framåt under första året.

Det är en djup, vacker film med mycket symbolik (äpplen!). Helt klart sevärd. Finns på Netflix!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.