Livet

Året 2020

Hur skulle du sammanfatta året med bara ett ord?
Längtan.

Vem saknade du under 2020?
Allra mest mina föräldrar och min bror. Det har gjort fysiskt ont stundtals. I början av pandemin saknade jag allt från att resa och att gå i matbutiker till att gå på restauranger och att ha fester. Det gör jag väl fortfarande samtidigt som det inte längre tillhör min vardag så det finns ingen aktiv saknad utan bara en acceptans av att det inte är aktuellt nu.

Vad spenderade du mest pengar på?
Utan tvekan vår nya hyresrätt tätt följt av resor (med allt som krävs nuförtiden så som Covid-19 test, taxi istället för snabbtåg, hyra istället för at bo med familj eller vänner med mera). Å andra sidan har jag verkligen inte lagt pengar på mycket annat. Lusten och anledningen har inte funnits.

Vad lärde du dig under året?
Att alltid ha ansiktsmask och handsprit på mig när jag lämnar hemmet och att tvätta händerna så fort jag kommer innanför dörren. Att hålla 1,5m avstånd till folk. Att använda armbåge istället för händer vid övergångsstället. Jag lärde mig, eller rättare sagt vi lärde oss äntligen, att veckohandla. Ja, en massa pandemi trick helt enkelt. Överlag har Icey och jag lärt oss en ny vardag som passar med rådande omständigheter. Sen gick jag ju en keramikkurs, fick in yogan regelbundet och lärde mig av mig som gravid.

Vilken är den störta förändringen du gjort under året?
Har fått ordning på min sköldkörtel känner jag och mitt hår är tillbaks. Och jag kunde bli gravid. Har flyttat till ett nytt land igen vilket torde kännas som en stor förändring men inte alls känns så. Annars är det väl det där igen då, att anpassa hela mitt liv efter ett virus.

Vad har du haft/gjort för mycket under året?
Sett på TV och läst orimligt mycket nyheter från hela världen. Har verkligen försökt läsa så mycket som möjligt om världssituationen från så många olika källor som möjligt. Det har absolut blivit för mycket av det ibland och det har krävt en orimlig mängd källkritik även om det oftast varit respekterade medier. Samtidigt har det varit väldigt lärorikt på många olika sätt.

Vad var favorit resemålet under 2020?
Våra timmar i Husavík. Sicken fantastisk söt liten by. Kanske extra mysig eftersom vår vistelse kom efter väldigt tuffa veckor.

Vad är du mest stolt över när du blickar tillbaks på 2020?
Att jag är lycklig och fortfarande väldigt lyckligt lottad på så många olika fronter. Och att Baby Ice fortfarande verkar må bra.

Vilken var årets drink?
Våren hade ett överflöd av champagne. Eller är det ens en grej? Var faktiskt en lagom mängd under omständigheterna. Moët påminde också om vårt första år ihop och kändes lämplig när vi tog oss igenom våren ihop. Hösten har varit en kamp om att få i sig tillräckligt med vatten. Kolsyrat i mitt fall. Alltid kolsyrat.

Vilken var årets låt?
https://youtube.com/watch?v=1nL0ZVQ8V98

Vad fick dig att gråta?
Oron skapad av Covid-19.

Vad fick dig att skratta?
Min man och min familj främst.

2020 var speciellt, vad har förvånat dig mest under pandemin?
Att så många som klagar över restriktioner och dylikt också ofta är de som med sina val i vardag bidrar till att restriktioner eller nedstängnar behövs. Att så många vill ta eget ansvar men inte kan eller vill ta eget ansvar. Att man väljer att tolka rekommendationer eller rekommendationer så löst eller maximalt som möjligt, som om någon sagt att man får max ta tre omgången av buffén och väljer att se det som att man måste ta tre omgångar. Att man måste maxa allt istället för att begränsa sig. Behovet att sätta sina känslor först var större än jag hade trott hos många medmänniskor. Okej. Ska inte rabbla om det. Ni fattar. Dömer inte men förstår inte. Eller jo, fattar att det är jävligt trist men inte mer än så. Något mer positivt är hur så många verkligen har försökt ställa om. För att inte tala om hur effektivt det är när västvärlden bestämmer sig för att det är nog är nog och snabbt som attans lägger sina pengar i samma plånbok för att få ihop ett vaccin.

Vad är du stolt över att du lyckades med under året?
Att som gravid flytta in i ett nytt hem utan golv och gardiner i en värmebölja. Mådde inte bra där men det gick. Är också stolt över den omställningen Icey och jag gjort i vår vardag där vi ändå försökt hålla fast vid rutiner och försökt skapa speciella stunder. Inte riktigt något jag är stolt över på det sättet men känner också en tacksamhet över att jag från tidig ålder fick lära mig att ha tråkigt. Har ofta tänkt på det under året och jag tror det har hjälpt mig mycket för det har inte alltid varit lätt att ha kul under 2020.

Vad tar du med dig in i 2021?
En ny slags vardag och en större ro i sinnet om att det är som det är. Det blir inte bättre än man gör det gäller speciellt i situationer man inte kan styra över. Men också att jag faktiskt snart gått igenom en hel graviditet, även om nästan ingen sett mig gravid.


0

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.