Gravidtankar

Gravidvecka

Godisbutik för badet hos Lush.

När vi var hos läkaren förra veckan så pratade vi lite om att jag inte känner mig så gravid. Det är liksom inget jag märker av. Säkert väldigt skönt men också lite märkligt.

Sen kom denna vecka. Det har verkligen inte varit någon toppen vecka. I måndags vaknade jag ju för tidigt och det ställer till det. Tisdagen och onsdagen hade jag magont och huvudvärk. Magontet avtog lite i onsdags så jag kunde röra mig lite mer men huvudvärken hängde kvar. Vi tog oss till marknaden, jag vågade inte gå själv i fall jag skulle få jätteont som i tisdags. Jag ringde aldrig sjukhuset för det kändes mest som växtvärk. På torsdagen var det borta. Ingen magont och ingen huvudvärk. Så då satte jag mig på en elcykel och tog mig över bro till centrum. Det gick så bra så jag bestämde mig för att ställa cykeln och gå lite. Målet var bageriet och där köpte jag två bröd. Sedan blev jag såg sugen på badbomber från Lush. Så jag gick dit. Det var en del folk i stan men små butiker som bageriet och Lush släpper bara in en person i taget. Vilket inte är ett problem för så många är det inte i stan och dom flesta verkar dras till de större kedjorna. Jag köpte två badbomber och en duschbomb. Lite fascinerad att dom fortfarande är så himla dyra men ändå går hem. När jag kom hem hade jag ont i höfterna och förbannade mig över att jag alltid måste gå all in efter att varit dålig.

Igår vaknade jag tidigt, vid 4 och allt blev fel igen. Huvudvärken var tillbaks och jag kände mig övertygad om att något var fel. Det var tufft och jag vet inte varför jag inte ringde sjukhuset. Jag var hungrig när jag vaknade men sen var jag inte alls sugen på mat. Sov eller vilade mest hela dagen och kämpade med huvudvärken. Fick en fin adventskalender av Icey som tack för att jag varit gravid halva sträckan och som ett förlåt för att han varit på lite dåligt humör. På kvällen mådde jag illa. Något som börjat dyka upp igen lite då och då. Jag vill ha glass. Så jag gick och köpte Ben & Jerrys. Första gången på månader jag varit i en matbutik. Så bisarrt. Sedan åt jag Ben & Jerry’s till middag. Något som inte heller hänt på länge, typ sedan jag var typ 18. Men kändes högst rimligt. På en vecka gick jag från att inte känna mig gravid till att känna mig väldigt gravid.

Idag mår jag bra igen men känner mig orolig att något är fel. Det är tufft eftersom jag inte riktigt känt barnet än så jag märker inte om det skulle vara någon skillnad. Det är mentalt tufft. Att leva i vår lilla bubbla, ganska så isolerade är också tufft. Att inte träffa andra, inte se andra omgivningar och mer eller mindre bara vara hemma i flera månader är svårt. Det tycker vi båda. Det tär mentalt samtidigt som vi inte försöker att inte fokusera på det utan för det är som det är. Vi får gilla läget även och även om vi får göra mycket mer än vi gör så känns det inte värt det. Det finns än större bild än bara vårt lilla och för närvarande begränsade liv. Inte minst fick vi lite perspektiv igår när vi såg på Children in Need. Jag gråter ju varje år när jag ser på programmet men i år var det ännu jobbigare än vanligt. Fy, vilket år vissa familjer haft. Hoppas alla får det bättre snart även om livet aldrig kommer bli som innan för vissa.

0

3 kommentarer

 • Alex

  Jagctycker verkligen att du ska kontakta barnmorskan och prata om dina känslor. Det är inte värt att gå runt och må dåligt och du är nog inte deras första patient med sånna känslor så de kommer kunna hjälpa dig på ett jättebra sätt ❤️

  0
  • natalia

   Ja, ligger mycket i det. Vill bara inte vara den där jobbiga som blir orolig och ringer över inget. Men det kan ju också vara något… Svårt.

   0
   • Alex

    Om du inte vill vara “den jobbiga som är orolig” så tycker jag verkligen att du ska ringa så oron blir stillad än att du går runt och bär på oron så att den växer sig större.

    Tror heller inte att de skulle tycka att du är jobbig.

    0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.