Förhållanden

Slaget om helgmiddagar

Har precis landat i soffan efter en jättegod middag. Vi åt färsbiffar med Västerbottenost och mos och sås. Så så gott och en typisk söndagsmiddag i min familj.

Icey och jag hade ett litet komiskt tjafs för ett tag sedan om det här med helgmat. Jag är uppvuxen med att på fredag och lördag är det finmat och sen på söndag är det husmanskost (den enda gången vi åt husmanskost). Det sitter så djupt rotat i mig att jag blir helt paff när Icey lagade ”vanlig” mat på fredagar och lördagar. Till slut så sa jag att det funkade inte. Det är helknasigt. Man firar fredag och lördag med extra god mat. Han å andra sidan är uppväxt med lite mer anglosaxiska traditioner med Sunday Roast på söndagar. Vi diskuterade fram och tillbaks vad som var mest logiskt. Jag kunde ge upp lördagen och hade inga problem med Sunday Roast på en lördag men Icey funderade lite och kom fram till att min familjs sätt var kanske lite roligare. Så nu är ordningen återställd. Extra viktigt i pandemier då dagar lätt flyter samman men så vet man när det är fredag för då är det finmiddag. En konsekvens av detta är att att det är jag som står för middagen på söndagar. I alla fall så här initialt för att lära Icey om söndagsmiddagar. Lustigt ändå hur helgmat kan vara så heligt.

Nu är det Primetime och sedan ska vi se några avsnitt av Alla mot alla innan det blir en tidigt kväll.

2 kommentarer

  • Alex

    Vi äter mat som tar lite längre tid att laga på fredag och lördag. Lite lyxigare.
    I icke-pandemi tider bjuder min svärmor på Sunday dinner. Är inget jättefan av det brittiska köket men det är en mysig måltid att samlas kring.

    • natalia

      Jag håller med, älskar en Sunday Roast men inte på bekostnad av mina lyxigare fredag-och lördagsmiddagar. Är det något engelsmännen behärskar så är det ju ändå en Sunday Roast, så himla mysigt med långa söndagar på puben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.