Utlandssvensk,  Vardagen

Vi är gifta!

Veckan förra veckan bara försvann. På fredagen var jag så sinnesjukt trött. Sådär som jag kan bli när mina sköldkörtelmediciner inte är i balans. Jag kämpade, trodde på allvar att jag skulle orka städa. Det hände inte, jag gick mest omkring som en zombie. Vid fem gav jag upp och somnade. Vaknade väl till vid middagen och sedan var det typ lördag. Tog blodprov idag för skörldkörtelnoch får resultaten på måndag men har mått bra sedan fredag. En regnig lördag kom i alla fall och vi promenerade till marknaden runt hörnet. Den har öppet onsdagar och söndagar från 8 till typ 18 så folket är utspritt under dagen. Vi köpte på oss frukt och nötter, gick hem och tittade på Top Gear. Jag kan absolut ha svårt att förstå amerikanska och det tycker min man är märkligt men jag är inte uppväxta på amerikansk TV. Att han däremot har svårt för engelska dialekter tycker han inte alls är märkligt. Men det tycker jag är kul!

Vid midnatt på lördagen så ringde min mobil. Det var ett gammalt fling som ringde. Jag har tagit bort hans nummer så jag svarade eftersom jag blev orolig att något hänt någon. Det var så länge sedan jag fick sådana här samtal eller sms. Dom flesta har jag blockerat men just denna har jag inte haft någon kontakt med på flera flera flera år. Så han fanns inte ens kvar att blockera när jag gick igenom alla olämpliga nummer innan jag gifte mig. Just denna killen hade nog någon form av 40-års kris. Han var på väg hem från sin svärfar, hans fästmö var ute med kompisar och han filosoferade om att han var sitt bästa jag när han var med mig. Han saknade mig, saknade oss och ville att vi åtminstone skulle vara vänner. Jag var ganska tydligen med att jag inte var intresserad av någon vänskap eller genomgång av minnen. Det gick verkligen upp för mig att jag är klar med det där. Jag är lycklig, trygg, glad med min man.

Och apropå det så är vi nu, efter vårt fjärde besök på kommunhuset, äntligen registrerade som gifta här i Nederländerna. Det var nära att det inte gick den här gången heller men efter en timma så gav dom med sig.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.