Vardagen

God morgon måndag!

Fredagsbuketten.

Vaknade 04:30 och nu är klockan 05:14 och jag har gett upp på att somna om just nu. Brukar klara av nattliga toalett besök utan att vakna till men inte denna gång. Kanske beror det på att jag är utvilad och ja, också väldigt hungrig just nu. Sen kan jag väl vara ärlig och säga att sömnen inte är det bästa sedan det blev obekvämt att sova på magen som jag annars föredrar.

Förra veckan var så seg och på torsdagen ville jag bara att det skulle bli fredagkväll. Kände inte riktigt att jag orkade med en vardag till. Fredag gick ändå fort, hann med långpromenad och samtal med min vän Kris. Han har under flera flera år hängt med i mina hälsosvängar och han är den smartaste och mest pålästa personen jag känner så det är alltid skönt att prata med blodvärden och allt annat mellan himmel och jord med honom. När fredagskvällen väl kom gjorde vi pizza och myste i soffan. Vi äter nästan alltid vid bordet. Det är vår stund, när vi pratar utan tv och mobiler. Är faktiskt himla tacksam för den rutinen. Ibland orkar vi inte och då är det okej.

På lördagen hade Icey och min vän M bestämt digital brunchträff som jag kraschade, som vanligt. Två timmar hängde vi. Så härligt och kravlöst och som alltid så tänker vi, varför gör vi inte detta oftare? Efter brunchen somnade jag och sov i två timmar. Både Icey och jag har varit väldigt trötta den här helgen så vi har vilat mycket. Det var en lång vecka men också första hösthelgen så det var skönt att ta det lugnt.

Igår gick vi ut på en långpromenad och jag bakade misslyckade kanelbullar i långpanna. Yogade lite på eftermiddagen men annars tog jag det lugnt även igår. Tröttheten har varit överhängande stor igen. Har haft obekväma magsmärtor hela helgen. Det påminner lite om kramp vid ägglossning och lite om muskelsträckning. Tänker att det säkert är någorlunda normalt vid graviditet.

Nu ska jag faktiskt försöka somna om eller äta frukost… testar det förstnämnda först så får vi se. Känns lite väl tidigt att börja veckan 05:30.

0

En kommentar

  • Alex

    Jag kan fortfarande sova på mage tack och lov. Sover nog dåligt ändå som det är.

    Hoppas din sömn återvänder snart.

    0

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.