Vardagen

Geter och mat

Vaknade upp helt utvilade idag. Lyckades sova till 10. Har inte sovit så länge sedan tidig juni tror jag. Och endast ett toalettbesök under natten. Så skönt med en god natts sömn.

Efter mycket tjat fick jag äntligen som jag ville idag så efter lunch åkte vi och kollade på getter. Min plan var att köpa en till mina svärföräldrar i födelsedagspresent. Har googlat och en get ska kosta ungefär 5000ISK vilket är typ 500kr. Iceys pappas kusin har en gård med getter så vi åkte dit. Jag ville välja ut en hona som jag skulle döpa till Bergthora. Hade en stabil plan tyckte jag. När vi kom dit så fick vi veta att getter är inte så förtjusta i människor så det är svårt att komma nära. Vi fick lite bröd och tips om en vit get som är väldigt nyfiken. Mycket riktigt så sprang alla getter iväg och endast den vita kom till brödet. Det fanns inte så många som vi hade hoppats så jag kunde inte köpa en. Men jag har inte gett upp på idéen!

På tisdag ska vi åka hemåt och det ska bli skönt. Inte minst att få lite variation i maten. Vanligtvis så äter jag det som serveras men nu förtiden så måste det typ vara det jag är sugen på, om något. Jag fattar att det är svårt men är vi hemma så kan jag alltid äta någon soppa, lite pasta eller bara yoghurt. Här serveras det isländsk husmanskost och det har inte alls funkat nu. Igår kväll var jag helt uppgiven (och överväldigad av begravningen och massa isländska) och kände att jag bara ville äta lite vanlig, simpel mat. Min mans mat. Jag klarade inte av mer. Så idag till middag gjorde Icey kyckling till mig. Det var gott men jag har generellt svårare att äta på kvällen. Vi har heller aldrig varit här såhär länge. Vanligtvis är vi hos Iceys föräldrar i max 4 dagar. Vi flyttade förvisso in hit sent i torsdags men vi var ju i karantän i fem dagar och då fixade hans mamma åt oss.

Imorgon fyller jag år. På sistone har det varit så mycket annat att jag knappt hunnit tänka på min födelsedag. Eller jag har inte tänkt på den. Vi bokade bord i juni på en restaurang i Rotterdam men nu blir det lammstek hos Iceys familj. Jag har valt maträtt och bett att Icey ska göra den för hans är godare än hans mamma. Till tårta har han bakat morotsrulltårtan som Happy tipsade om. Velade lite kring vad jag ville ha för tårta men kom på att det gäller att vara smart och rulltårta är lätt att ta med sig i bilen. Vi har också velat lite kring om vi ska åka till varma källor imorgon eller inte. Vissa avråder gravida och vissa säger det är okej så länge det inte är för varmt och om man går upp när man känner sig yr. Jag tror att om jag hade varit förbi 12 veckor så hade det känts lite bättre. Kanske är det inte samma sak men jag tänker på att barnmorskan inte ville att vi skulle höra hjärtat för det fanns en risk att bebisen skulle bli för varm. Det har liksom etsat sig fast. Ska sova lite på saken. Men förhoppningsvis är det inte storm imorgon så vi kan i alla fall åka och simma på kvällen. Det får bli min present för jag vet att det jag önskat mig är tillfälligt utsålt och har varit sedan juli.

0

4 kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.