Utlandssvensk

Flytt utan flyt

Inte användbara golv
Inte rent kök.
Supersnälla flyttpojkar.

Herrejösses vilken dag igår. I måndagskväll när vi gick till lägenheten för att vädra så upptäcker vi att lägenheten ser ut som en byggarbetsplats. Vi var inställda på att behöva göra en ”lättare” städning men jag var inte mentalt förberedd på det skick som huset levererades i. Det var betongdamm överallt, ett tjockt lager på golvet men även på fönsterbrädor, dörrar, väggar och i kök och badrum. Lägg på att det var 33,5°C på mellanvåningen och över 40 på högsta våningen. Sammanbrottet var ett faktum.

Efter lite diskussion så kom vi fram till att städningen var övermäktig för oss. Vi ringde upp de städfirmor som lämnat en flyer genom dörren. ”Hej, kan ni komma och städa imorgon bitti?”. Vi hittade en kille. 400 euro ville han ha. Det var mer än vi ville betala för något som skulle vara inflyttningsklart men det fick gå.

Så igår vaknade vi 7, gick till lägenheten. Satte ute i 33 graders värme tills städningen var klar. På vägen hem bestämde vi att instället för att checka ut senare så förlängde vi hotellvistelse med en natt. Väl hemma surfade vi golv. För vi trodde båda att golvet skulle få ett lager finbetong över sig men icke. Det är ett fläckigt betonggolv som dammar. Vi räknar på att göra det själva eller anlita någon. Samtidigt som vi vill ha det klart nu. Vid 3 kommer flyttbilen och vi går till huset och möter upp dom. Dom konstaterar att det kommer bli svettigt och jag konstaterar att vi verkligen missbedömt logistiken. Det är mycket grejer och med golv som ska in i nästan alla rum så kommer det här bara bli rörigt. Termometern visar 34.5 men det är bara att hålla ut. Det tar cirka 6 timmar för dom att lasta ur alla saker och vid det lagret så har jag så ont i huvudet och är varm. Erbjuder dom ändå att låna vår dusch. Välförtjänt efter deras insats. Allt kom till rätt våning och endast en lampskärm har gått sönder.

Vi kommer tillbaks till hotellet, beställer supergod indisk men jag får knapp i mig något. Lätt migrän och jag går och lägger mig. Drömmer sjuka drömmar om kvinnor som misshandlas och barn som kidnappas. Vaknar vid 5 och är så varm att jag måste sänka ACn till 18°C istället för 20°C. Ser ett meddelande på mobilen om att Icey förlängt hotellvistelse till fredag. Så skönt! Jo, just det. Igår mitt i allt flyttkaos så kom två hantverkare för att ge en offert. Så på söndag börjar golvet komma på plats.

Idag ska jag lägga en beställning hos Ikea på golv, lampor och gardiner. Måste bara vila lite till. Känner mig inte helt i fas. Det är klart att det kommer ordna sig, det blev bara inte som vi hade tänkt.

0

2 kommentarer

  • Happy

    Åh fy vilken rörig flytt!!! Jag tycker synd om er att i denna värme behöva rodda all denna logistik och flyttkaos. Ta en glass extra och iskalla duschar så kanske kroppen och knoppen samarbetar lite till ❤️

    0

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.