Film

Fire Saga

Jag laddade ner Eurovision – The Story of Fire Saga från Netflix innan vi flög. Hann se lite av den på planet och såg resten hemma med Icey, min bror och hans fästmö.

Filmen handlar om ett isländskt band bestående av barndomsvännerna Sigrit och Lars från den lilla byn Húsavík. Deras kärlek för musik började när ABBA vann med Waterloo. Sedan dess var drömmen att komma till Eurovision. Genom lite tur och ren slump så kvalificerar dom sig till den isländskan sångtävlingen. Det blir inte deras bästa framträdanden men som namnet på filmen föreslår så tar dom sig vidare till Eurovision som är i Edinburgh. Stort för två småstadsmänniskor som aldrig lämnat ön. Kanske till och med lite för stort. En av dom blir lite väl fixerad av tävlingen och vinst medan den andra kanske mest vill upptäcka livet. Mycket händer i dagarna som leder upp till semifinalen och finalen.

Jag klarar egentligen inte av Will Ferrell, en känsla jag delar med Icey. Hade inga jättehöga förväntningar utan trodde mest den skulle vara ganska mesig och vimsig. Det första som slog mig var, shit hur har dom fått med skådespelare som Pierce Brosnan och Persbrandt som bägge spelar små roller. För att vara en Will Ferrell film så var den inte överdrivet vimsig eller hysterisk. Visst, det finns en del idioti och överdrifter men mest är det typ en glad känsla man fylls med. Kanske extra mycket så när Dan Stevens (från Downtown Abbey och Skönheten & Odjuret) dyker upp eller när gamla Eurovision vinnare sjunger medley.

Den enda här som bara tyckte det var genant och märkligt var islänningen haha. Han var inte så imponerad och skämdes ihjäl när Brosnan pratade isländska sedan gick det typ bara nerför. Jag ger ändå filmen tre av fem. Komedier är inte min grej men om det vore skulle den nog få en 4. Jag gillar Eurovision så den snålåker en del på den. Passar fint på fjärde regniga sommardagen.

0

2 kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.