Svensk i Rotterdam

Hejdå Kralingen

Blöt middag vid De Tuin.

Det var bara slumpen egentligen som gjorde att vi hamnade i denna statsdel. Vi var ju ute lite i sista minuten för att hitta ett boende. Icey har bott i den här delen av Rotterdam förut men mest så var det här vi hittade något som var ledigt.

Vi har älskat att bo här. Det är lite långt till kontoret för Icey men han tycker ändå att området väger upp det. Och det är helt fantastiskt här. Vi har sjö, park och skog bara några meter från lägenheten och har massa härliga restauranger runtomkring oss. Vi bor i stan men ändå utanför och det är ett lugnt och tyst område. Att köpa här reflekterar det och vi får inte kläm på köpmarknaden så vi väljer att flytta till en annan hyresrätt. Byter upp hos husmässigt till ett hem med bra isolering och låg energiförbrukning. Nybyggt förvisso så helt utan charm. Det ligger närmare stan och i områden de försöker ”städa upp”. Så vi byter ner oss i område men får mer boyta och lägre kostnader för mindre hyra. Ikväll gick vi ut åt. Vi konstaterad att holländare inte kan göra hamburgare. Vi pratade igenom beslutet att vi måste flytta igen och just nu kan vi inte köpa något här. Det gnager lite, det gör det allt. Vi vill gärna tillbaks och har redan sneglat lite på nybyggen. Vi får se. Dom har inte ens börjat bygga.

Efter middagen hade jag fixat en överraskning till Icey och när vi kom hem väntade hans bästa vänner på Zoom. Så nu har han ölkväll med dom och jag tror han uppskattar det. Och blev överraskad. Själv ska jag packa väskor. Imorgon säger vi hejdå till lägenheten och checkar in på hotel vid flygplatsen. Snart är vi i Stockholm.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.