Inredning

Färg i vardagsrummet

Efter sommaren så blir vi med nytt hem och med det nytt vardagsrum. Jag håller nu på att fundera ut vad vi vill ha och vad som behöver inköpas. Sedan ska det passa i en budget och prioriteras. Jag tycker det är kul! Så nära inredningsuppdrag som jag kommer. Det här hemmet känns speciellt för mig. Ett nytt tankesätt och känsla.

Det finns en sak som typ ger mig eksem. Vitt. Alltså klarar det inte. Finner det inte rofyllt någonstans. Minimalism är inte heller min grej. Jag vill gärna ha mörkt och färglatt med massa dekoration. Så jag är lyckligt lottad som har en man som inte är förtjust i vitt och inte har något emot färg. Däremot skulle han nog gladeligen leva lite mer minimalistisk. Det är så kul för våra stilar här på Girlytalk skiljer sig verkligen enormt. Och min är kanske skrikigast.

Jag tycker kanske inte nödvändigtvis illa om att köpa nytt men tycker det finns så mycket charm i äldre inredning samtidig som jag också älskar att fynda. Inför vår flytt så tänker behöver vi en ny soffa. Förhoppningsvis hittar vi två gamla IKEA Stockholm soffor på blocket som vi sedan kan klä om i ny klädsel från Bemz. Just nu finns det såklart massor av soffor på Blocket men jag hoppas de finns kvar om sisådär tre veckor. Vi sparar en hel del på att köpa second hand även med ny klädsel så då vill vi investera i ett svart soffbord som är tidlöst och som har ett bra andrahandsvärde. Gärna svenskt. Vi har inte helt laddat i vilket men kvalité, hantverk och tidlöst är ledord. Kanske ett Flower bord från Swedese för att få in lite form också. Något annat vi gärna vill köpa är en handknyten matta. Då soffan och soffbordet är mörka så vill vi gärna ha något färgglatt. Kanske att vi slår till på neondrömmen från Moltazdesign. I en perfekt värld skulle budgeten inte lida mot sitt slut och soffan skulle fyllas av Svenskt Tenn kuddar. Här skulle Icey kunna säga nej nej nej. Medan jag tycker att man aldrig kan ha för många kuddar så tycker han det räcker med en. Är det ens ett alternativ med en kudde någonsin? Jo, man klarar sig med bara en resekudde. Hursomhelst, nu finns en budget och en stark kuddekärlek, så det blir någon ateljésydd kudde med Svenskt Tenn motiv. Dom är lite billigare än kuddarna från Svenskt Tenn men har ofta bara orginaltyg på en sida. Det är fortfarande dyra kuddar så jag blandar med några andra jag hittat p Etsy. Och försöker hålla mig till 4 på varje soffa. Kompromiss kan vi kalla det.

En annan detalj jag hoppas få till är en gammal fåtölj med ny klädsel. Jag älskar att kunna återanvända och jag har stor respekt för möbeltapetserare men samtidigt det är inte lätt att ekonomiskt prioritera återanvändning. Jag skulle så gärna se att man kan dra nytta av något bidrag eller kanske någon skattereduktion likt RUT och ROT för att dra ner på konsumtionen. Jag räknade på det och ny klädsel med arbete och tyg går på cirka 6000-7000 vilket är en hel del om man jämför med en fåtölj från till exempel IKEA eller Mio. Fast då var det det där att jag inte vill ha ett hem med massa IKEA möbler. Inget fel på det men tycker det så lätt blir opersonligt. Idag är det i och för sig så lätt att göra möbler från det blå varuhuset personligt genom alla företag som gör luckor, klädsel, ben och annat till möblerna. Trots allt det så står jag fast vid att jag inte längre vill köpa nytt om jag inte måste men vi får se hur det blir med den lilla läshörnan.

4 kommentarer

  • Alex

    Jag är också allergisk mot vit. Men det är v som inreder. Teak, dova färger och jag tvingar in mönster som i köket tex.

    • natalia

      Hej mönster! Jag är nog tyvärr allergisk mot teak. Tycker egentligen är fint men vi klickar bara aldrig. Tror det är lite för odramatiskt för mig. Behöver drama! Massor av drama!

  • Happy

    Sjukhusvitt som är så fint?! ?
    Kliniskt, sterilt och färglöst!!
    Min färgskärmen går mot de dova pastellerna, men inte ens jag har vitt numer. Tror det var en trend som gällde för 8-10år sedan nu känns det som att det blir mer och mer färg igen!!

    • natalia

      Mer färg till folket! Tycker fortfarande att det finns många vita hem fast dom inte mycket varmare vita än förr. Siktar på lite mer dova färger till sovrummet. Men behöver fler hem att inreda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.