Fredagslänkar

Friyay!

Nä men nu är det väl ändå fredag på riktig? En regnig sommardag men det känns bara skönt. Vilken rörig vecka det varit. Så förvirrande, så mycket logistik och planering. Euforisk att det snart är helg. Jo men jo, trött är jag allt men har sovit lite fler timmar i alla fall. Fredagskänslan är på topp och tipsar därför om lite länkar!

Veckans köp: Sommaren är här och om Designtorget har så mycket bra till denna årstid. Allt från fina vaser till Hövding hjälmar. Med koden SOMMAR15 får du 15% på dyraste varan vid köp över 500kr*. Bra ställe för presenter också!

Veckans läsning: Det var länge sedan det delades så många lästips på internet. Hela veckan har det tipsats om böcker och artiklar för vuxna och barn som förhoppningsvis bidrar till en värld där alla behandlas lika eller åtminstone ger en inblick i att så inte är fallet just nu. Jag har inte läst men jag har delat med mig av mina erfarenheter till Icey. Högst medveten om att den racism jag stött på har varit mild och att det finns dom som har det mycket värre. Jag är så medveten om det. Det har jag varit sedan jag först förstod att man kunde bli behandlad annorlunda bara för att man var lite mörkare. Och vuxna kan se på barn olika endast på grund av hudton. Självklart ska man läsa på om man inte förstår eller vill veta mer. Jag har själv en mamma som borde läsa på och som jag ofta tar diskussioner med. Samtidigt kan jag känna att tiden för att läsa på måste vara förbi, det måste till en förändring i folk tankars och dagliga handlingar. Kanske är att vi skippar läsandet för en stund och tar lite tid till reflektion?

Veckans tv-tips: Jag har ofta enkla, okrävande serier på i bakgrund när jag gör annat. Det gör inte så mycket om man missar en minut, eller tio. En ny favorit är Sweet Magnolias på Netflix. Den handlar om tre bästa (kvinnliga) vänner som stöttar varandra genom vårt och torrt och sluter upp i ett gemensamt projekt. Jag älskar deras vänskap och deras margarita kvällar. Saknar den vänskapen och umgängesformen. Strössel på serien är den snygga baseballtränaren. Helt okej att endast titta för det ögongodiset, inget dömande!

Veckans låt: Jessie Wares song Save A Kiss har hetsats sig fast i mitt huvud. Passar alla dagar men lite extra på helgen kanske.

*Eventuellt behöver du bli medlem i Åhlens kundklubb innan du kan nyttja erbjudandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.